Vill du radera Instagram?

(null)
 
Just nu befinner jag mig i en experimenterande fas vad gäller sociala medier, internet & användande av en smartphone 📱 Och ett återkommande tips som dykt upp när jag grävt runt i sociala mediers påverkan & beroende kring detta & smartphones har varit att radera appar. Vid lite eftertanke ett ganska självklart tips...🙄😅
 
Jag skulle vilja prova att avinstallera appen för att enbart använda Instagram via datorns webbläsare & på så sätt minska ner tiden & distraktionen avsevärt. Men... de verkar veta hur de ska få oss att behålla appen 😬
 
Trots att jag väljer att ställa in min dators webbläsare som att den är en iPhone i Safari har jag inte tillgång till alla funktioner... 🤔😔 Meddelande är helt otillgängligt & stories kan jag titta på, men inte ladda upp... (trots att jag hittat artiklar om att det 2017 skulle gå att ladda upp via webbläsare...). 
 
Det tar emot att erkänna, men där håller appen mig tyvärr i ett fast grepp ännu... 😣 
 
Varför är jag då så angelägen om att vilja radera den? Helt enkelt för att den stressar mig & den stjäl tid. Jag behöver distans & det finns en lockande frihet i att radera den. Jag vill se vad som händer helt enkelt.
  (null)
 
Att ställa in en tidsgräns för appen är redan gjord, men den hjälper ärligt inte i den utsträckning som skulle behövas.
 
(null)
 
Jag kan inte säga att jag rakt av håller med vad @tommylee skriver, för alla har rätt att posta & det är upp till följare att avgöra om det tilltalar dem eller inte. 
 
Men stories är just nu en extremt blandad kompott & det vanliga flödet tycks ha förvandlats lite till ett utställningsgalleri där endast det bästa av det bästa visas upp. Stories är en blandning av vackra bilder, smidiga direktlänkar till blogginlägg (oh som jag önskar mig denna funktion!), suddiga bilder i halvmörker, boomerangs av kaffekoppar & diverse memes, för att nämna lite ur kompotten.
 
Det är ett riktigt lotteri. Totalt oförutsägbart också även på konton en tycker sig "känna". Och jag misstänker att stories är en ännu snabbare utdelare av dopaminkickar pga detta, vilket gör det så mycket farligare. Hur mycket content kan vi ta in? Hur mycket är av värde för oss... egentligen? Måste vi anpassa oss eller borde vi ta ett steg tillbaka & låta tekniken anpassa sig efter det liv vi faktiskt mår bra av att leva?

Jag funderar otroligt mycket över allt det här & har förstått att jag är långt ifrån ensam med tanke på hur mycket böcker & artiklar det släpps kring ämnen som skärmtid, sociala medier, internet, stillasittande...

minimalistinnan radera Instagram
0 kommentarer