Blod, svett & tårar, men många bäckar små

  (null)
 
Under hela oktober, november, december, januari & februari gav vi järnet. Vi rensade stenhårt & lade varje månad upp 200 annonser på @tradera (100 annonser på vardera konto). Allt som var för stort för att kunna skickas annonserade vi ut på @blocketse. Det var många sena kvällar.
 
Lika underbart som det var de söndagskvällar när annonserna löpte ut & buden strömmade till, lika tungt var det att sedan ta itu med att packa, skicka, lämna omdömen & ladda upp nya annonser i dessa mängder. Det kändes emellanåt som om det aldrig tog slut. Skulle vi skratta eller gråta? Men vi bestämde oss för att kämpa på & kunde slutligen skratta, för många bäckar små blev en ofantlig summa på bankkontot. Hela 80.000 kr*.
 
Det som jag verkligen vill förtydliga är att vi inte sålt något märkvärdigt egentligen. Dyrast & mest exklusivt är akvariumet som jag berättade om i ett tidigare inlägg. En tv-spelskonsol för 1.000kr En handfull mynt från min mans myntsamling som överraskande visade sig vara rariteter & gav närmare 5.000kr. Men förutom detta har majoriteten av det som sålts landat på summor under hundralappen. Många bäckar små. Jag vet att jag ofta skriver det, men det är för att det tål att upprepas. För det är sant.
 
Gamla hockeybilder som jag var väldigt motsträvig till att orka sortera upp & fota för det kändes värdelöst med sina fjuttiga summor på 10-30 kr för några kort, men tillsammans slutade samlingen på runt tusenlappen & sedan sålde vi även plastfickorna & albumen som gav en extra hundralapp. Ka-ching. 
 
Det är enormt svårt för mig att berätta det här. Men jag gör det inte för att "visa upp" eller på något vis skryta, utan det jag vill förmedla är hopp till dig som vill & kanske redan börjat rensa & samtidigt gärna vill ha eller behöver pengar för prylarna.
 
Det är inte alltid kul eller lätt att sälja, det kan vara riktigt kämpigt & motigt, speciellt i början då vi alla är barn & ska lära oss från grunden. Jag har också varit där. När jag inte hade en aning om hur jag skulle skicka något som var för tjockt för att pressas ner i de små facken på postlådorna. Och jag kunde sitta med en annons i över tio minuter bara för att vara säker på att exakt allt blev rätt. Nu går det nästan som på ett löpande band för jag har fått in rutiner & ett tillvägagångssätt som blir smidigast för min del. Fortfarande kan det kännas väldigt jobbigt, men det går lättare än i början & jag vill få det gjort eftersom jag vet resultatet. Det är viktigt också att tillåta sig göra det roligare. Som att lyssna på bra musik eller en podcast, kanske käka lite tapas & sortera Pokémonkorten (Obs! Ät med gaffel eller något så inga fettfläckar kommer på korten...), kanske hela familjen eller en vän kan vara med.
 
En del summor som ingår i de 80.000kr* vi fick in är annonser som vi haft uppe under hela perioden & som till sist blev sålda. Det gäller att inte ge sig. Vissa helger blev där knappt någonting in på kontot, för att nästkommande helg fullkomligt explodera. Det gäller att vara envis.
 
Att sälja sina prylar som inte längre ger glädje eller nytta i ens liv är inte bara en ekonomisk fördel eftersom prylen annars bara kommer att stå & ta upp plats utan att ge något, det minskar också #prylsvinn & ökar utbudet på preloved-marknaden (även kallat secondhand/begagnat), vilket gör att fler kan få upp ögonen för den.
 
Avslutningsvis vill jag ta upp något som jag tyvärr känner måste nämnas. Jag har fått en del meddelande tidigare om att jag ljuger om summorna vi sparat eller att jag inte berättar hela sanningen om vår ekonomi. Påstående om att "det går inte" att spara på bara en lön eller att sälja sina prylar för dessa summorna. Det känns väldigt tråkigt att flera personer tror att jag ljuger eller inte berättar allt då hela poängen med det här kontot faktiskt är att jag är 100% ärlig & transparent. Jag går inte ut med namn & bild för att jag delvis inte vill ha låtsaskompisar som det lätt blir när det "går bra ekonomiskt". Den beskärda delen har jag redan haft för snart 10 år sedan när jag drev en webbutik. För er som väljer att inte tro på mig så kan jag inget göra, det känns såklart tråkigt, men jag tänker inte sluta berätta om vår ekonomi, försäljningar & sparande då det utgör en så stor del av hela Minimalistinnan.
 
*Summan 80.000kr är fördelad under oktober, november & december 2018 samt januari & februari 2019 på två personer. Vi överskrider inte summan 50.000kr på en person & år.
 
100.000kr ekonomi minimalist minimalistinnan privatekonomi prylbanta prylsvinn rensa spara 100.000kr spara pengar
9 kommentarer