Vi håller oss på jorden

(null)

@vihallerosspajorden 💚👣🌍


Jag är en av 100.000 personer som kommer stå med fötterna på marken under hela 2019. För mig är det här egentligen inget svårt beslut eftersom jag aldrig flugit. Verkligen aldrig.


Bara några månader sedan betraktades det från vissa håll som inskränkt, omodernt, "att göra sig märkvärdig" & hade en viss töntstämpel. Nu när större Influencers börjat prata om problemet med flyget har mycket börjar svänga om helt plötsligt.


Under min uppväxt åkte vi helt enkelt aldrig på semestrar som krävde flyg. Faktum är att jag tror de flesta knappt skulle betrakta det som att vi varit på några "riktiga" semestrar. Men detta är inget jag känner sorg eller saknad över.


Att jag inte flugit sedan jag blev vuxen är för att jag aldrig haft några vänner att kunna göra det med. Min sociala fobi & väldigt kämpiga ångest har också gjort att det aldrig känts lockande eller som ett alternativ att resa själv.


Många kan nog tycka att det är "lätt för mig att ta ställning". Och jo, så är det ju. Men i en värld där det flådiga, glassiga & konsumerande ska synas & höras vill jag nu bli en liten viskning som säger "Psst... jag flyger inte. Jag har aldrig ens varit i luften på ett flygplan. Och vet du, inte är jag en sämre människa eller mindre värd för det" 💚🙏🌼


(null)aldrig flyga minimalistinnan sluta flyga vi håller oss på jorden
2 kommentarer
Bodil

ja om det bara var flyget

Svar: Jag ser det som ett steg på vägen. Det är såklart så otroligt mycket mer som kvarstår...
Minimalistinnan

Bodil

ja om det bara var flyget