Nytt sparmål 2019

(null)
 
✨Nu har vi beslutat vad sparmålet för 2019 ska vara... & summan landar faktiskt återigen på 100.000kr💰
 
Var ligger utmaningen då tänker ni kanske då vi nådde samma mål detta året🤔 Men ribban är ju faktiskt ordentligt höjd nu när det på långa vägar inte finns så mycket prylar att sälja.
 
Och varför just summan 100.000kr den här gången? Just nu finns det faktiskt ingen idé om vad pengarna ska användas till 🤷‍♀️ Men vi har ett huslån på lite under miljonen, en son som växer upp, ett hustak som skulle kunna täckas med solpaneler... Jag tycker inte det alltid måste finnas ett självklart syfte med de sparade pengarna, vi lever alldeles för hårt under konsumtionssamällets principer. Att om någon sparar så tar vi ofta för givet att det är till något specifikt & det är därför vi inte konsumerar just i stunden - för konsumtionen kommer sen när sparandets mål har nåtts. Nej, jag tycker vi försöker bryta den trenden. Sluta ifrågasätta den som sparar 🙌
 
✨Utmaningen att spara 100.000kr på ett år innebär att månadssnittet uppgår till 8333kr💰
 
Vi lever enbart på min mans lön. Jag är sjukskriven 100% utan ersättning. Min man arbetar heltid som elektriker men med en fast månadslön & ej ackord.
 
💰Den 27e varje månad kommer jag att presentera hur det går i utmaningen.
 
Tänker ni sätta upp något mål för sparande?😊
Berätta gärna, om ni inte vill säga summa så dela gärna med er av strategi! 🙏💚
 
 
drömsparkonto minimalistinnan spara 100.000 spara pengar sparkonto sparmål spartips
2 kommentarer
Ninja

Började nyligen jobba igen efter föräldraledighet. Mitt mål är att spara hälften av lönen i ett år. Min man sparar efter förmåga (han är föräldraledig nu). Har sålt mycket på tradera, men gör första gången har jag handlat klädesplagg som jag behöver i jobbet till mig där, fungerat över förväntan!

Svar: Riktigt bra mål! :-DDet är fantastiskt vad det går att köpa det en behöver på begagnatmarknaden.
Minimalistinnan

Sandra

Min man pluggar och jag jobbar heltid, vi har 2 barn 2 och 7 år gamla. Det jag gör är att vi har en veckobudget som beror på hur mycket utgifter vi har fler utgifter mindre pengar att handla för. Sedan har vi (jag och några kompisar) klädbytardag var 4:e månad och då behöver man inte lägga så mycket på kläder samt att vi får kläder till barnen från vänner och svärföräldrar så de kostar inte heller så mycket i kläder. Sedan försöker jag ha koll på avbetalningarna och där jag kan betalar jag extra de månader jag kan och när de är färdigbetalda så åker de in samma summa på sparkontot märker ju ingen skillnad per månad men blir väldigt mycket pengar sparat. Vi amorterar inget i dagsläget utan lägger det på att rusta upp huset och på så sätt få det billigare. Sedan är ju alltid Aktier bra många med långsiktigt sparande. Jag tror att det viktigaste är att ha koll på sina utgifter och unna sig något då och då för att få känna att det är värt det :)

Svar: Superbra med veckobudget! :D Och klädbytardag så som ni har skulle jag med velat ha om jag hade ett gäng kompisar... har en som har en enorm garderob & brukar fråga mig om jag vill ha något innan hen skänker.
Klart viktigt att inte glömma bort att leva också :-D
Minimalistinnan