Presentation av Minimalistinnan

(null)
Foto Natureal.se
 
(Det här inlägget är främst skrivit utifrån att det tillkommit följare på Instagramkontot)
 
Det har tillkommit en del nya följare så jag tycker det är dags för en presentation av mig & kontot.
 
Jag har valt att kalla mig för Minimalistinnan & är född 1990. Uppvuxen i en arbetarklassfamilj på Österlen, Skåne. 2013 fick jag upp ögonen för minimalism & började rensa ut alla överflödiga prylar, lager för lager. I samband med detta kom ett uppvaknande & miljötänk. Sedan 2014 har jag steg för steg gjort förändringar i mitt liv för att leva mer hållbart. Mitt motto i livet är "Gör vad du kan, av det har, där du är".
 
Jag lider av en extremt svår social fobi som även sträcker sig ut på internet. Detta gör att jag ibland inte mäktar med att svara på kommentarer i den takt de flesta andra gör & ibland väljer jag att stänga av kommentarsfunktionen. Min sociala fobi har gjort att jag alltid fått hitta alternativa sätt till en inkomst & har på så vis aldrig kunnat känna en ekonomisk trygghet & har därför blivit bra på att spara pengar.
 
2016 blev jag sjukskriven 100% för min sociala fobi i kombination med utmattningsdepression & i samband med detta valde jag att lägga ner mitt företagande.
 
Idag bor jag i ett hus byggt 1968 på 103 kvm i södra Skåne tillsammans med min man & vår son som är född i oktober 2017. Vi prylbantar gemensamt, pensel- & återbruksrenoverar, & förbereder inför att börja odla på allvar.
 
Jag älskar livsstilsutmaningar & tycker det är otroligt kul & intressant. 2019 kommer jag gå in stenhårt med många nya utmaningar för att ställa om till ett ännu mer hållbart liv.
 
Kontot startades 2015 & var då en plats för mig att ventilera tankarna om minimalism & frivillig enkelhet. Idag har det hunnit utvecklas. Det är alltid berättat utifrån mitt liv & perspektiv där ni får följa med på resan. Fokuset ligger på minimalism, hållbar livsstil, återbruk, frivillig enkelhet, prylbanta & spara pengar.
 
Jag skulle kunna skriva så mycket mer, men ni får utforska mitt konto & blogg så lär ni förhoppningsvis känna mig ännu mer.
 
Berätta gärna om vem du är, jag är nyfiken på vilka ni alla är, & varför du blev intresserad av att följa mitt konto, det skulle vara kul att få veta 😊
Minimalistinnan minimalist i sverige presentation svensk minimalist
3 kommentarer
Hanna Karlsson

Kul att få läsa lite mer om dig! Men vad jobbigt med din sociala fobi. L¨åter väldigt begränsande. Kram

Svar: Ja den utformar tyvärr en hel del av mitt liv, men har med åren lärt mig att acceptera att leva med den ❤ kram
Minimalistinnan

Anonym

Hej! Jag har följt dej ett tag nu, men aldrig kommenterat. Jag är en småbarnsmamma från Finland, som försöker förändra mitt och min familjs tankar och handlingar kring pengar, miljö och materiella ting. Det är utmanande på flera plan, samtidigt som jag, ju mer påläst jag blir, desto mer stressad och pressad känner jag mig att fortare förändra vårt liv, för att sen bli förbannad över att jag tar på mig allt ansvar själv. Jag inspireras och utmanas när jag läser din blogg, och inser att jag har mycket kvar jag kan göra, men för att lindra min ångest och stress försöker jag se till att etablera de förändringar jag gör ordentligt, innan jag fortsätter. Jag märker även att det finns stora variationer i sättet att tänka och agera i både familj och umgängeskrets, då finns din blogg där som stöd! Tack!

Svar: Hej! Jag förstår den där pressen & stressen du känner, jag kan själv drabbas av den ibland när jag läser andra bloggar & ser andra Instagramkonton som redan är en bra bit på väg med andra bitar i livet jag vill. Men det är viktigt att försöka tillåta sig att "bara vara du". Alla är vi ju på olika vägar i livet & förändringar om något är en resa i sig, det är en process som oftast är längre än vi själva kanske tänker oss ❤
Minimalistinnan

anneli

Hej! Jag snubblade in på din blogg för ett par dagar sedan och blev fast.
Under en längre tid har jag hittat minimalismen, läst på mig om miljön (alltid varit en viktig fråga för mig) och börjat ta djupare funderingar om mitt liv. Jag kommer från en väldigt trasig bakgrund som har gett mig kronisk ångest och det har gjort att jag har missat mycket och tillåtit mig att falla i dåliga vanor, dåliga saker jag egentligen inte vill, inte våga göra saker pga rädsla. Och nu kände jag att det får vara nog. Jag måste börja leva. Ordentligt. Men jag vill göra det på mina villkor, vad jag finner viktigt, vad som ger värde för mig och mitt liv och ta bort sånt som ger mer ångest, sånt som är dåligt, människor som är energitjuvar, sånt som inte fungerar längre för mig. Och jag vill att minimalismen ska vara ett verktyg för mig.
Sedan om det leder mig att ge hela mitt liv till det, det återstår att se.

Kram!

Svar: Hej! Oh, men vad kul att du fann mycket att läsa här ❤ Tråkigt att höra att du är drabbad av ångest & svårigheter i livet ❤ Men vilken härlig inställning & styrka du har, det är ju så viktigt att leva efter sina egna villkor. Jag fastnar fortfarande i långa funderingar med mig själv om kvällarna utifrån om jag verkligen lever MITT liv... Hur mycket av mina beslut & val i livet som är påverkade utifrån andra & samhället i sig. Det är stora & djupa frågor, så svåra att besvara.

Men minimalismen har i alla fall för mig öppnat upp så fantastiskt mycket & jag hoppas det kan göra det för dig med ❤ Det är en resa & process - men som leder till något helt fantastiskt.

Kram ❤
Minimalistinnan