När det blev gröna fingrar

(null)
 
Jag som aldrig haft minsta tendens till gröna fingrar. Plötsligt har det börjat växa fram basilika, oregano & persilja 🌱✨ En avokadokärna har kläckt fram en stjälk flera decimeter hög ✨🥑✨Citronträdet har fått större blad än någonsin & nya grenar sträcker sig åt alla håll🍋🌳 Varje vecka plockar jag sticklingar på mina två stora ampeliljor & ser hur dess bebisar växer som över en natt 🌙✨🌱 Det är så vackert & rogivande. Att få känna livet slå i rötter & se det gro i tidens famn. Det är en behövlig tröst i dessa väldigt omskakande tider. (Om det finns någon mer 90-talist så som den hopplösa nostalgiker jag är, småler jag lite & får känna mig som Cornelia från W.i.t.c.h. för en liten stund 😁🌱🌱🌱)
 
(null)
 
Jag längtar efter att till vårkanten få gå ut i trädgården & väcka den efter vinterns vila. Det här året fick vi inte möjligheten att odla som vi önskade, men nu har jag hunnit få lite mer självförtroende & känner att jag vågar prova på riktigt.
 
(Funderar lite på om jag snart får lov att ta på mig titeln #crazyplantlady om det går att kombinera med #crazycatlady? 🐱🐱💕💚🌱🌷)
 
(null)
 

Minimalistinnan ampelilja ampeliljor basilika gröna fingrar odla odling sticklingar
3 kommentarer
Tess

Så härligt! Det är verkligen en rofylld känsla att se saker växa :)

Svar: Ja, jag har aldrig lyckats förr så är lite överdrivet glad :-D
Minimalistinnan

Jenny

Visst är det underbart att se det växa? Oavsett om man sått från frö eller tagit sticklingar så är det fantastiskt tycker jag.
Just nu har jag sticklingar från en murgröna och två pelargoner i köksfönstret.
Till våren sätter vi upp växthuset jag fick i present förra året. Två barn och sjukdomar har liksom kommit emellan. Men nästa år! Ska läggas marksten och sen är det redo att monteras.

Svar: Ja det är riktigt magiskt! :-DOh jag älskar murgröna, det är så härligt & vackert.
Underbart med ett växthus, vi hade nog också haft det om inte uterummet fungerat typ likadant för oss :-D Hoppas ni får det på plats nästa år ❤
Minimalistinnan

Ida

Åh vad kul att se att du skrev om just detta idag. Jag la upp bilder på min avokadoplanta igår :D .. som jag är löjligt stolt över. Men det är ju så kul och belönande att försöka sig på att odla från scratch! Kramis, Ida

Svar: Men oh vad roligt, den måste jag kolla in! :-D Det är helt fantastiskt att se ett frö växa. Kram
Minimalistinnan