Minska vattenförbrukningen

(null)

💧En målsättning för 2019 är att minska vår vattenförbrukning med 10-20%. Det låter kanske väldigt ambitiöst, men en utmaning ska väl vara lite svår?🤷‍♀️
 
🚰Främst handlar det om att uppmärksamma vår tillgång till vatten som vi idag tar förgivet & även en djupare fundering kring förbrukningen.
 
🚿Idag duschar jag två minuter för klimatets skull, men har kranen igång genom alla toabesök. Det kan verka väldigt konstigt, men tyvärr döljer sig en (för mig) väldigt jobbig historia bakom detta beteende. Och nu tänker jag dela med mig av den, för jag tycker det är dags att belysa problemet som jag förstått inte är helt ovanligt.
 
När jag var 16 blev jag tillsammans med min en kille. Det var ett väldigt destruktivt förhållane på många sätt, men jag tänker i detta inlägg endast berätta om det som har med vattenförbrukningen att göra. Den här pojkvännen ansåg att tjejer/kvinnor endast gick in på en toalett / i ett badrum för att antingen sminka sig, fixa håret eller bara spegla sig. Enligt honom så använde tjejer/kvinnor inte en toalett. Det var för honom "äckligt" att ens tänka sig & han verkade på fullaste allvar övertygad om att tjejer/kvinnor inte hade behov att utföra. Jag var så otroligt rädd, osäker & med ett självförtroende i botten så jag bara svalde hans märkliga uttalanden som om de vore instruktioner. I ett forum läste jag tips om att sätta igång kranen kraftigt & det blev min räddning.
 
När förhållandet tog slut & jag något år senare hamnade i ett nytt med en man från en kultur där detta beteende var normaliserat fortsatte det. Och så även i det kommande förhållandet som varade i närmare sex år.
 
Det här beteendet hade jag levt med i 10 år när jag träffade min man. Och det har smärtsamt hängt kvar, även om han aldrig någonsin haft samma åsikter som mina ex. Men jag bara måste ha kranen igång, annars kommer en expressleverans av panikångest & andra jobbiga känslor väller upp.
 
Det gör min vansinnig. Att andra män(niskor) fått mig att må dåligt & utöva en så fruktansvärt slösaktigt handling. Nu vill jag utmana mig själv att arbeta bort det här beteendet.
 
Jag känner mig nervös & ganska obekväm med att posta det här inlägget.
 
Samtidigt vill jag vädja till alla där ute, snälla - gör aldrig så här mot er partner, vän eller någon. Det är inte bara fruktansvärt psykiskt tärande, det bidrar till ett ofantligt slöseri med vatten 😢💙
 
Jag vill också tipsa om kontot @mansbebisar #mansbebisar5 kommentarer