En mer hållbar jul - Adventskalender

(null)
 
Jag är uppvuxen med att få en... två... tre... Jag tror att jag ett år i barndomen hade sju chokladkalendrar 😬🍫 Dessa små rutor... med papper & plast. Som varje år ska infinna sig.
 
Som liten var min mamma pysslig också & hon gjorde en liten kalender med 24 olika paket 🎁 Små presenter. Vissa år helt okej saker som underkläder, pennor, sudd... Men vissa år var det... skräp. Som en desperat utfyllnad 📎📒🔫🎲
 
Men min mammas idé hänger kvar & det är en ny tid nu, en ny generation.
Min son är för liten ännu. Men om 2-3 år tänker jag ge honom en kalender.
 
⛄️Allting med traditioner & firande hamnar i kontrast mot att "inte skapa ett utanförskap mot sina barn". Att barnen inte ska känna sig utanför, annorlunda & "sämre" än sina kamrater.
 
Så jag tänker att det gäller att kompromissa. Det är svårt att lyckas ställa om med en tvär vändningen. Men att gradvis vinkla om gör processen mindre smärtsam & enklare för de som ska hänga med att faktiskt tycka det är helt okej.
 
❄️Därför kommer vår sons adventskalender att bestå av en trätavla som jag kommer att tillverka av en återbrukad spillbit. Fästa 24st mini-tvättklämmor i trä. Och på varje dag finns det en liten lapp... som innehåller någonting. Det kommer att vara text & en liten bild.
 
Varje dag får han plocka ner en lapp & vända på den. En dag står det kanske "Idag ska vi baka pepparkakor" & en annan "På söndag ska vi åka på utflykt med mormor & morfar".
 
De här små guldkornen helt enkelt. Som ändå hade blivit av, men som nu blir en spännande & rolig sak. Planerat utifrån att orka med. Kanske innehåller det en större sak varje advent som kommer att ske det kommande året?
 
Jag ser fram emot den här kreativa processen 🤗🎨📝
 
Hur ser era funderingar ut kring adventskalendrar?🌟

Minimalistinnan en hållbar jul en mer hållbar jul hållbart julen2018
5 kommentarer