Recension av PeeWee-kattlåda & strö

 Samarbete med PeeWee

(null)

(Den här recensionen innehåller mina egna åsikter, PeeWee har ej fått ta del av recensionen innan den publicerades.)

Jag vann ett start-kit från PeeWee hos Kattpost. En del läsare/följare har önskat att jag gör en recension 😊
 
Vi har nu använt kattlådan i snart två månader. Vad som ska nämnas är att alla katter är individer & därför blir det kanske inte exakt för dig som för oss med denna kattlåda.
 
🐱🐱 En kort presentation av våra katter. De är ett syskonpar (hona & hane) som är ganska stora & nu 5 år gamla. De är innekatter & vana vid att gå på en låda med kattsand av betonitlera (Usch, aldrig igen!😵)
 
Båda var nyfikna på den nya kattlådan & hade inga problem med att gå på den då vi introducerade den på samma plats & visade upp den för dem. Dock föste de envist bort den vita kanten som egentligen ska vara runt PeeWee-lådan så vi valde att sluta sätta tillbaka den. Det har inte medfört något problem.
 
PeeWee-kattlådan är dubbelbottnad & när ströet (pelletsen) blir blöta smulas det direkt sönder & faller ner genom hålen & landar i det nedre skiktet. Det absorberas otroligt snabbt. Spånen suger verkligen upp allt, lådan är otroligt fräsch.

Första gången jag fyllde på kattlådan var jag dum nog att hälla i alldeles för mycket pellets & då sjönk inte spånen undan 🤦‍♀️ PeeWee skriver på sin hemsida att de rekommenderar 2 cm tjockt lager.
 
Det dammar verkligen ingenting & ströet luktar heller inte. Enda lukt som uppstår är när katterna precis bajsat, men det var likadant när vi använde betonitlera, så ingen skillnad.
 
Ibland har de sprätt ut lite strö (misstänker att det händer lättare när den vita kanten inte är på 😮) & då våra katter har lite längre päls händer det att några sågspån följer med precis utanför lådan. Men det är så enkelt att sopa upp. Jämfört med kattsanden som vi kunde hitta överallt i huset är detta absolut ingenting 😄
 
Hade inga problem med övergången heller, vet att en del skrev på Instagram att deras katter inte varit förtjusta i det. Och som jag skrev i början av inlägget är katter väldiga individer🤷‍♀️🐈
 
Måste säga att ströet är extremt drygt också 👌 Vi fick med en liten påse som vi båda först höjde på ögonbrynen åt för den kändes som ett "smakprov" & har sedan köpt en 14L säck (9kg). Men den lilla påsen som följde med har precis tagit slut & enligt PeeWee räcker en 14L säck upp till 4 månader.
 
Kan verkligen rekommendera denna 😻 Det funkar riktigt bra, bättre än betonitlera skulle jag säga pga ingen lukt, enklare att städa, dammar ej, tillverkas i Sverige & kanske framförallt ändå - giftfritt 💚 Behöver aldrig mer städa upp en massa farligt damm & behöver inte oroa mig för att vår lilla son på 10 månader ska andas in något farligt damm 🐱🤱🐱💕 Ströet från PeeWee är ju dessutom brännbart, det är inte betonitlera som ej får kastas i vanliga sopor (visste inte detta innan!😱)

Otroligt prisvärt, 14L säck har vi sett kostar 99-149kr beroende på inköpsställe 🐱👍🐱👍

Rekommenderar PeeWee av hela mitt hjärta & så gör även våra två älskade pälsbollar 🐱🐱💕

Ni kan köpa startkit som innehåller dubbelbottnad kattlåda, spade & liten säck strö på diverse Ica-butiker & zoobutiker  🙌 Det finns olika sorters kattlådor också att välja mellan, både storleksmässigt & utseendemässigt.

Har ni frågor så kontakta PeeWee, de är verkligen supertrevliga & jag har alltid fått svar snabbt 😄

(null)

PeeWee PeeWee Sweden ekokatt ekologisk katt ekologisk kattsand ekologiskt kattströ hållbart miljö miljövänlig miljövänlig kattsand minimalistinnan samarbete
1 kommentar
Anna

Vilket bra tips, det måste jag prova till min kisse! Älskar för övrigt kaffefiltret som du inspirerade mig till att köpa 😍👍

Svar: Hurra! Vad kul att höra! 😄🙌✨💚✨
Minimalistinnan