När ska vi inse att vi konsumerar ihjäl planeten?

(Bild hade texten "När ska vi inse att vi konsumerar ihjäl planeten?")
 
🥀Först tänkte jag att inlägget får bestå av den här bilden. Punkt. Men sedan drog jag en djup suck & inser att jag nog faktiskt borde skriva något mer.
 
Min första tanke blir, "Är ni inte trötta på mig än?" 😳🤭
 
Att känna klimatångest är tabubelagt. Som att det per automatik innebär att en person lägger sig handfallen & hissar vit flagg. Apatiskt stirrar & vägrar sträcka sig efter handbromsen. Men jag håller inte med. Nog för att ångest är fruktansvärt, jag är själv fylld av olika sorter. Men faktiskt tror jag klimatångest behövs i viss dos. Vi behöver må lite dåligt. För att vi verkligen ska börja först. På allvar. Det är allvar.  För vad (fan) är det vi håller på med?
 
Och samhället gör det inte lättare. Vi kan inte ta oss ur hur som helst utan diverse konsekvenser. Många känner sig fast. Att en förändring inte ens går att se tillstymmelsen av. 
 
Många fortsätter med sina liv. Det ska snurra. Vi är vana. Det är svårt att bryta. "Alla andra" fortsätter ju. Och distraktionerna poppar upp lika fort som vi blinkar. De är alltid där, bakom varje hörn, & väntar på oss.
 
Men mitt i allt det här ser jag ibland mig själv stå stilla & titta på hur andra bara rusar förbi. Och jag har varit & är fortfarande ibland en av dem. Vart är ni på väg? Vart har jag varit på väg? Var är jag på väg?
 
Jag skriker inombords. Jag går sönder.
 
När ska vi inse >på riktigt< att vi konsumerar ihjäl planeten?
 
När ska vi, inte bara du & jag, utan mänskligheten i stort, säga stopp, nu ändrar vi på det här.
 
🌻Mitt bidrag. På allvar. Är att 2019 börjar utmaningen #köpstopp2019 - jag kommer ha mitt första uttalade shoppingfria år.
 
Jag är vansinnig på mig själv att jag ibland dras med i distraktionerna, & därför behöver jag ha den här utmaningen. Det är nu det gäller 💚🌏
klimatångest konsumtion köpfritt köpstopp köpstopp2019 minimalistinnan rädda planeten shoppingfritt sluta konsumera
1 kommentar
Natalie

Spännande med köpstopp! Jag har funderat på det i flera år, men inte vågat ta klivet. Det närmsta jag har kommit är att inte handla kläder på ett halvår, vilket i och för sig gick mycket lättare än jag trodde. Hmm.

Svar: Jag tror det blir otroligt lärorikt :-D
Minimalistinnan