Vår önskelista till bröllopet

 
 
Det fanns tidigt många tankar kring hur vi skulle göra med en önskelista till bröllopet. Men som minimalister kände vi inte för att lämna en lång lista med allt möjligt, utan istället enas om idén att gästerna tillsammans skulle kunna ge oss en del av en gåva. 
▫️
Vi valde att på inbjudningskorten i informationen skriva att om gästen vill ge oss en gåva är vår önskan att få ett bidrag till en lådcykel.
 
Det är ett ganska stort tabu kring att specificera, speciellt i skrift, vad en önskar sig. Men jag tror att det generellt börjar bli mer accepterat då de flesta nog vet hur det är att få en gåva som köpts verkligen "bara för att".
▫️
Resultatet av skriften i inbjudningskortet blev att alla gäster utom en reagerade med nyfikenhet om vad en lådcykel är & vår förklaring möttes med glädje. Men en av gästerna blev bestört över det faktum att vi specificerat & dessutom bett om "ett bidrag". Vi bemötte den kritiken med att förklara hur vi tänkt & höll samtalet från vår sida positiv. Det gjorde att gästen blev något mindre negativt inställd, men beklagade sig fortfarande högt över att hen ville köpa valfri present. 
▫️
Det som ofta blir känsligt när det gäller att önska sig bidrag till något (pengar helt enkelt) är att summorna från vardera gäst blir ju 100% tydlig. Välj antingen bort att ha öppning av presenter, eller i alla fall att läsa upp summan.
brud 2017 bröllop bröllop 2017 minimalism minimalist minimalistiskt bröllop önskelista
1 kommentar