Minneslåda

 
 
✨📦✨I min garderob står en SAMLA (65 L) från @ikeasverige med några saker i. Det är min minneslåda. Den rymmer sådant som jag inte direkt kan använda, men gärna vill ha kvar. Från början bestod dessa av många fler lådor som alla var proppfulla, men de senaste fyra åren har de nu kunnat minskas ner till en som bara är täckt i botten. Förmodligen kommer den fyllas på, men kanske även något då får lämna. Jag vill hålla en jämn balans & försöka begränsa mig till en låda.
▫️
Det jag gjort med några av sakerna som tidigare fanns i lådan är att låta dem komma till användning i nuet. T.ex. den lilla silvriga väskan & plånboken jag visade i tidigare inlägg. Istället för att ligga nedpackad i lådan fyller de nu en funktion i mitt liv.
▫️
Min sambo har en likadan låda i sin garderob & tycker det blev väldigt bra att kunna ha allting med nostalgivärde på ett ställe & inte sprida ut förvaringen.
▫️
Jag tycker det är viktigt att även som minimalist tillåta sig själv att få spara på nostalgi & minnen, men att samtidigt försöka hålla en balans i det som gör att en mår bra. Förvaringen av prylar bör aldrig kännas som en börda. För mig ryms det enkelt i min garderob där det ändå inte skulle varit något annat. Och om möjligt - låt din nostalgi komma till användning i nuet så att du kan få njuta av den oftare. Kanske rentav dagligen? 😊
 
 
 
 
 
 
 
 
minimalism minimalist minneslåda nostalgi
0 kommentarer