Veckans lästips #29

(null)
 
Lär känna mig lite bättre den här veckan 💁‍♀️👩‍💻 Visste du tex att jag pga min situation var övertygad om att jag skulle behöva bo i min bil? Eller att jag inte använder smink 🙅‍♀️ Och läs ett inlägg om vad min familj & vänner tyckte när jag blev minimalist.
 
Länk: Utan ekonomisk stabilitet
 
Länk: Därför använder jag inte smink
 
Länk: Vad tycker familj & vänner?
 
minimalism minimalist minimalistinnan prylbanta
0 kommentarer

Tänkvärt

(null)
 
"Min vardag är mitt barns barndom❤️" Någonstans har jag läst den meningen & den kommer jag aldrig glömma. 
 
Vardagen utgör den största delen & jag vill personligen inte fylla den med längtan till "nästa stora händelse". Att få  känna längtan är både bra & fint, men det får inte bli ett fokus & centrum i livet. 
 
Att göra det bästa vi kan, av det vi har, där vi är - tillåta oss att vara i nuet, där bor stunderna av genuin lycka. Och de blir enklare att nå när vardagen tillåts vara något mer.
 
Ett spontant besök till lekplatsen innan nattning. Gå på skattjakt (pantburksjakt?) i kvarteret. Se vem som snabbast hittar vad vi behöver handla i affären. Göra ett tält av stolar & lakan i vardagsrummet.  Måla en tavla tillsammans.
 
Vi säger så ofta "sen". Vi tänker så ofta "nästa gång". Men plötsligt har tiden passerat. Varför inte nu? Varför inte denna gång? Försök att öppna upp din vardag ett steg i taget för att göra den minnesvärd 💚
 
På bild är min son i sin mysiga Maxomorra-pyjamas från @ekobarn
Ett par veckor sedan innan hösten slog till, gungade en stund innan det är dags att åka lådcykel hem & krypa ner i sängen 👩‍👦💤
barnkläder ekobarn ekobarn.se ekologiska barnkläder maxomorra minimalistinnan
1 kommentar

Vägen till 100.000kr

(null)

✨💰Vi klarade det!😳✨ 100.000kr på kontot innan årets slut! 🙌

Som vi har vridit & vänt på kronorna, satt in småsummor, sålt både större & mindre möbler & prylar... 📦➡️💰

Förutom att nu äntligen ha ett buffertkonto som gör oss mindre ekonomiskt sårbara som husägare har vi också fått ett härligare hem med mindre prylar & ytor för aktiviteter tillsammans ❤️🙏

Oj... fy så skrytigt det här känns 🙁 Ni som följt mig ett tag vet, men för er som nyligen hittat hit ska jag kort summera.

Vi lever i södra Skåne i ett mindre hus på enbart på min mans inkomst, han är elektriker men med fast månadslön & ej ackord. Jag är sjukskriven 100% utan ersättning. Vi har valt bort mycket, men känner att vi får ut mer av livet genom de valen. För egen del så sminkar jag mig inte, går inte till frisören eller gör några skönhetsbehandlingar, handlar varken kläder eller skor mer än enstaka gånger. Vi "penselrenoverar" hemmet & återanvänder material. Vi ser pengar även i "många bäckar små" & fnyser inte över att få in 10-100kr på en pryl. Utan de pengarna hade vi absolut inte varit i närheten av att ha klarat målet 🙏 Hela mitt liv har jag saknat ekonomisk stabilitet mycket pga min extrema sociala fobi, & det är inte förrän senaste två åren jag kunnat påbörja ett tryggare liv & slippa gråta mig till sömns över ovissheten i ekonomin.

Jag vill inget annat än inspirera andra ❤️🙏 Och visa att det går att hitta sätt, men vi har alla olika förutsättningar & måste jobba utifrån dem. Livet kan vara riktigt surt & orättvist! Min sociala fobi förstör & begränsar mitt liv så oerhört, men jag utgår från faktumet att jag har den problematiken & har gjort mitt bästa, vilket till sist också gett resultat ❤ Ge inte upp! ❤🙏 Jag hejar på er allihop!
buffert buffertkonto drömsparkonto hus investera livet i hus minimalistinnan spara 100.000 spara pengar sparkonto sparpengar
3 kommentarer