Barndomens dagdröm blev verklighet

(null)

I barndomen älskade jag att få besöka andra universum & världar 📚 Star Wars & Harry Potter stod högst✨🔮 Och dagdrömmen som liten bestod av att vilja vara med & göra skillnad på riktigt, att få rädda en planet, en hel värld från ondska.
 
Aldrig hade jag kunnat ana som barn att jag nu som vuxen står inför att behöva göra allt jag kan för att rädda min planet 🌍
 
Jag ser mig över axeln & djupt in i spegeln efter den där flickan som skulle slåss till sista andetaget för att rädda allt - göra det rätta - kämpa för det goda - rädda alla - osjälviskt.
 
Men jag är rädd. Här har jag har inget lasersvärd eller trollstav att besegra det onda med & ställa världen till rätta. Ingen mästares vishet att vända mig till. Inga trollformelböcker som en bästa vän begravt näsan i.
 
Det finns inte ens EN tydligt samlad fiende. Jag är inte ens helt säker på vem som är vän eller fiende. Green washing skapar förvirring. Korruption & förnekelser skapar falsk trygghet. Det finns inte en helt tydlig väg att gå. Jag vet bara att den heter "Ett hållbart liv" & varje dag försöker jag att fortsätta på denna snåriga stig.
 
Det var så mycket lättare att rädda världen i dagdrömmarna. Verkligheten är något helt annat. Men om alla dessa äventyr i andra världar lärt mig något så är det att det är att varje individs handling räknas, alla måste vi vara modiga, osjälviska & göra det som hjärtat verkligen säger är rätt. Tillsammans gör vi skillnad. Vi måste våga stå upp för vad vi tror på & i detta göra uppoffringar. Våga fortsätta framåt & aldrig någonsin ge upp.
 
Så kanske är jag beredd trots allt? Kanske har jag väntat på detta hela livet i mitt sökande efter mening. Kanske har denna väg varit min från början utan att jag kunnat se det.

Initiativ som @klimatklubben.se ger hopp åt oss som gör vårt bästa & kämpar för en framtid under 2 graders uppvärmning 💚
 
(null)

(null)

(null)

 
 
 Det här inlägget skrevs till för mig väldigt nostalgiska toner. Om ni tycker om Star Wars bör ni lyssna.

Minimalistinnan harry Potter hållbar livsstil hållbart klimatet klimathotet leva hållbart miljö rädda världen star Wars
0 kommentarer