Börja spara med dessa 8 tips

(null)

Här får ni 8 tips på att komma igång med ett sparande ✨💰 Det är varierande & kommer inte att passa precis alla, men jag hoppas att något kanske kan fungera för just dig 🙏💛

• Varje månad efter att du betalat alla räkningar - sätt över en större summa av kvarstående pengar till sparkontot. Du kommer då behöva fundera en extra gång innan du tar pengar därifrån för att konsumera.

Sälj prylar du inte använder eller behöver. Kolla gärna in mina tidigare blogginlägg "Försäljningsguide Tradera" & "Försäljningsguide Blocket" om du vill komma igång 💛💰❤️

Varje gång du gör ett köp & får rabatt - sätt in rabattsumman på sparkontot. Många bäckar små...✨💰✨

Om det finns pengar kvar på kontot när du får nästa lön, sätt in kvarstående på sparkontot.

Börja med #skräponad & plocka pantburkar. Jag har själv blivit förvånad över vilka summor det går att få ihop utifrån detta. Återigen...Många bäckar små!

Se över dina utgifter. Säg upp abonnemang som inte används, byt till abonnemang som passar dina behov eller förhandla om priserna. Summan du minskar med väljer du att sätta på sparkontot varje månad. Du är redan van vid att den försvinner från kontot - då är det kul att den fortfarande finns kvar, men på sparkontot. 

Har du prylar som du faktiskt använder, men som andra också skulle kunna få ta del av? Börja hyr ut hos @we_are_hygglo 💜 Jag har själv ännu inte börjat med det, men hört mycket gott om dem.

🏠➡️🏡Ett mer radikalt sätt är att byta bostad. Kanske är det en stor nyckel? Få ner sina boende omkostnader, & om du har bostadsrätt eller villa kanske du dessutom kan tjäna en större summa?✨🙏

buffert börja spara pegar minimalistinnan pengar privatekonomi spara pengar sparkonto så här sparar du
0 kommentarer

Cirkulärt

(null)

En påse från en vän innehållande ett par byxor & en halsduk att få låna & känna in om de passar i mitt liv. Om inte lämnas de tillbaka & vännen kommer antingen sälja eller skänka dem. Passar de i mitt liv får min vän hemodlade vindruvor & egengjort deo som tack. Mer komplicerat behöver det ibland inte vara.
Minimalistinnan byta prylar cirkulärt låna
0 kommentarer

Vår gillestuga

  (null)
 
🏡 Gillestugan är vårt vardagsrum & finns i källaren direkt nedanför trappan. Precis som badrummet på ovanvåningen var detta rum i akut behov av renovering då det inte fanns gjutet golv utan det stod på trä & i kombination med organiskt material som heltäckningsmatta & tapet gjorde att det fanns risk för att fukt letade sig in i huset.  
 
(null)
 
Renoveringen
Det här var vårt största & mest omfattande renoveringsprojekt. Vår strävan är & förblir att alltid utgå från pensel- & återbruksrenovering, men här gick det tyvärr inte fullt ut eftersom golvet behövde gjutas.
 
Gamla golvet bröts upp, vilket var otroligt kämpigt då träbjälkar gjutits fast i bottenplattan...
 
Trappan förstärktes så den nu enkelt beskrivit står på metalljärn fastgjutna i nya betonggolvet, vilket gör att den kommer förbli stabil minst resten av våra liv. Trappan är alltså original från 1968 & vi har valt att slipa, spackla/laga & måla om den.
 
Efter att ha fått gjutit & flutet golvet lade vi klinkers som tyvärr behövdes köpa nya då vitt klinker inte fanns tillgängligt på begagnatmarknaden. (Det är tydligen omodernt, så var svårt att ens hitta nytt).
 
Tapeterna skrapades ner & sedan lagades & spacklades igen hål, men vi behöll den lite mer ruffiga strukturen det blev & bara målade den vit.
 
Min man som är elektriker gjorde om elen & vi fick LED-spotlights i taket. Eluttagen till tv, dator & spelkonsoler är fixade så att de aldrig står i standby då de fått en egen strömbrytare.
 
Vi behövde köpa nya element med nya rör till dem då de gamla inte var optimerade för källare & därmed stora energibovar i uppvärmning.
 
Det här projektet tog över 6 månader då allt jobb förutom själva gjutande & flytande av golv, lägga elementrör & sätta in elementen är gjort på ledig tid av min man & min pappa (som båda tycker det är kul med sånt här).
 
(null)
 
(null)
 
Inredning
Eftersom möblerna redan fanns i vår ägo & de går i mörkare stil ville vi ha väggar, tak, trappa & golv vitt.  Även originaldörrar till toalett & hall har renoverats & blivit vita. Fönsterbrädorna i sten är original & de går i en svartaktig nyans som bryter av.
 
För mig var det viktigt att få in så mycker grönt som möjligt. Vi skaffade två större vita krukor på Blomsterhuset Europa då det inte fanns begagnat & köpte de stora växterna när Netto hade sänkt priset.
 
Fyra mörkare krukor till höger hade vi redan & de två mindre vita i fönsterna köpte vi på Ica i en märklig akutsituation jag kanske berättar en annan gång 😅 Där har jag i alla fall lite andra olika härliga växter  som ger liv i rummet 🌱🌿
 
Kuddarna & överdragen köpte vi på Jysk med ett presentkort. Filtarna har vi köpt för längesen.
 
Soffbordet fick vi för 50kr 😁 Det kan nog klassas som vårt bästa secondhandköp. Den lilla skärbrädan i trä använder vi som underlägg till flaskor så det inte ska bli fula märken i bordet.
 
Tavlan har ni säkert sett innan, det är den jag handmålade... galen som jag är 🙄
 
Den stora möbeln under trappan är faktiskt till stor del tom just nu... där finns våra favoritsällskapsspel, tv-spel & extra underlägg. Men det är en bra möbel & på den står en glaskaraff från Ikea som jag funderar på att byta till en vas & ha något trevligt i... 🤔😊 Den svarta kannan är från Mika Keramik & jag har nog ägt den i ca 10 år. Använder den som vattenkanna här i källaren 😁🌱 Snögloben är det enda jag har kvar som jag fått av min mamma & jag tycker den är en fantastiskt vacker inredningsdetalj & den spelar en nostalgisk melodi 🙏❤️
 
De två mindre tavlorna är ett kort vi fick när vi förlovade oss & den andra är förebilden till en av min mans tatueringar.
 
Den gamla klockan har hängt hemma hos min farmor & har ännu en generation bakåt i släkten med sig... men jag kan tyvärr inte minnas vem 😔 Jag tycker den är fantastisk, även om den är sliten ❤
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Framtidsplaner
Eftersom min man har ett stort intresse för akvariefiskar kommer vi att sätta in ett mindre akvarium med en vit möbel som vi redan äger. Där kommer det gå guldfiskar & liknande som fint klarar rumstempererat vatten.
 
Vi har också en svart fåtölj som hör till sofforna som vi tänker sätta ner där längre fram 😊
 
(null)     
 
(null)
 
(null)
 
Det här rummet är nog mitt favorit faktiskt... Det känns inte alls längre som en källare & det är så kul att min familj själv har fixat iordning det ❤
 
Så här såg det ut innan...
         
 
Lägg märke till att bilderna är tagna med fullt dagsljus ute...
 
Trots det var rummet extremt mörkt...
(De här bilderna är över ett år gamla & då hade vi inte slutat med hushållspapper)
 
                 
 
 
 
Tryck på hjärtat om ni tyckte det blev finare efter ✨
Minimalistinnan gillestuga gillestuga inspo källare källare inspo minimalism minimalist minimalist Sverige minimalistisk gillestuga minimalistisk inredning minimalistiskt hem minimalistiskt vardagsrum
8 kommentarer