Vår tvättstuga

 
 
Välkommen att titta in i vår tvättstuga som finns i källaren! 🏠😄
Kolla inlägget med vår planlösning för att se exakt.
 
Längst ner i inlägget finns en video.
Jag vill be om ursäkt för att bilderna & även videon inte håller högsta kvalité, men det är något fel på min kamera.
 
 
Hela tvättstugan var väldigt mörk & instängd när vi köpte huset. Väggarna hade en märklig grön färg & golvet i en mycket dyster grå nyans 😬 Brädorna till en blå tvättlina var inte målade. Det stod ett stort & klumpigt skåp i ena hörnan. Dörrarna var grå & slitna med plastiga handtag. En gammal sliten möbel var placerad mellan tvättmaskinen & vasken, samt en ändå relativt snygg trähylla hängde precis nedanför fönstret... 😅
 
 
Vi har målat om väggarna & taket till vitt & valde en mycket ljusare grå till golvet. Alla dörrar har blivit slipade & målade samt fått handtag & lås bytta. Elementet har blivit målat. Vi har tagit ut de två gamla skåpen & skruvat ner hyllan.
 
 
Brädorna till tvättlinorna är samma, men vi har målat dem svarta. Vi valde att köpa en ny tvättlina eftersom den gamla var mycket sliten & den blåa färgen gjorde sig inte riktigt. Torkställningen har vi fått av min bror när han gjorde sig av med hela sitt bohag för att leva som digital nomad. Läs mer om det här.
 
 
Vi har bara tvättmaskin & planerar inte att skaffa en torktumlare eller ett torkskåp. Med planering & rutin så tycker vi att det fungerar hur bra som helst.
 ▫️
Bänkskivan har vi köpt ny, men korgarna undertill är återbrukade från ett av skåpen som vi valde bort. Korgarna är det tänkt att vi ska laga & måla till vita igen då de är väldigt slitna. En korg är till 40-tvätt & en till 60-tvätt. Ställningarna till korgarna är en konstruering som min far gjort, så de går inte att köpa. Diskmedel, diskborste & återbrukad glasburk till den samt tvättmedel & ett gammalt mått. Ingenting mer finns på bänken. 
 
 
I fönstret har vi en vacker murgröna som växer i en kruka vi fått av min bror.
 ▫️
Vasken tycker jag är väldigt charmig & för oss som är kreativa & tycker om att göra mycket med händerna är den verkligen perfekt. Tanken är att försöka snygga till den lite. Blandaren kommer att bytas när resten av rören byts i framtiden.
 ▫️
Kattlådan står i ett hörn & är egentligen en tvättkorg från Ikea... Men den funkar verkligen toppen till våra katter. Sopkorgen är till kattlådan & den är också från Ikea.
 
 
Sopset är köpt hos @laplandecostore & förutom att sopa kattsand är det väldigt bra att ha när vi klipper oss, vilket vi gör här i tvättstugan.
 
 
Skåpet är egentligen ett köksskåp från Ikea. Här inne har vi saker för att klippa oss, några blåa Ikea-påsar, extra diskmedel, en handduk till badrummet i källaren när den ena är i tvätt, tvättpåsar & inte mycket mer än så.
 
 
Dörrhängarna har vi fått & galgarna köpte vi på Ikea. De här hänger bakom dörren när de inte används, så de syns aldrig.
 
 
Under tvättmaskinen finns en trådkorg, där har vi ett par blåa Ikea-påsar som vi bär tvätt med när det ska upp. Och där lägger vi även den tvätt som inte ska gå i 40 eller 60. 
 ▫️
Katterna har fått sina mat- & vattenskålar här.
 ▫️
Det var vår tvättstuga... i vårt gamla 60-tals hus 😅 Kanske inte så spännande, men här har vi gjort vårt bästa för att få det trevligt & ljust. Själv tycker jag inte längre att det känns som en källare 😄
 
 


Tvättstugan under renovering.
Jag har lyckats hitta några få bilder på hur tvättstugan såg ut under renoveringen.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

inredning inredningsinspo livet i hus minimalist i hus minimalistinnan tvättstuga tvättstuga inspo
2 kommentarer
Anonym

Vi har också gjort om vårt badrum/tvättstuga i källaren med små medel. Man kommer långt med lite färg och fantasi. Bra jobbat!

Emelie H


Vi har också gjort om vårt badrum/tvättstuga i källaren med små medel. Man kommer långt med lite färg och fantasi. Bra jobbat!

Svar: Vad kul! 😄🙌 Det är så härligt att få bli extra kreativ genom att begränsa sig 😊
Minimalistinnan