đŸŒ±Nya planer för odling

(null)
 
Vi tĂ€nkte sĂ„ vĂ€ldigt stort & mycket pĂ„ en gĂ„ng. Nu vĂ€ljer vi att backa till en nivĂ„ som inte kĂ€nns övervĂ€ldigande. SĂ„klart finns ju tanken & drömmen om att vara sĂ„ gott som sjĂ€lvförsörjande. Men det fĂ„r ske ett steg i taget đŸŒ±đŸ’š
 
 
I trÀdgÄrden finns en hörna som redan Àr ett litet odlingsland, eller i alla fall har det en gÄng i tiden varit det. Nu Àr det mestadels vildvuxet & verkar ha varit i sÄ i flera Är. DÀr har vi tÀnkt göra iordning med pallkragar som vi redan Àger.
 
 
Jorden ska plattas & jÀmnas pÄ gammaldags vis. Det har stÄtt en kompost precis bredvid dÀr helt fantastisk jord nu finns att ta del av. SÄ pass att jag blir lite sugen pÄ att skaffa en kompost...
 
 
Vi ska göra en snyggare & mer markerande kant runt, & innan vi sÀtter upp pallkragarna ska de behandlas sÄ att de hÄller bÀttre. Sedan har vi tÀnkt att lÀgga lite plattor runt om sÄ det blir lÀttare att gÄ.
 
 
IBC-tanken vi köpte begagnad pÄ Blocket för 700 kr ska samla regnvatten frÄn garagets stuprÀnna, som vi ska anvÀnda till att vattna med. För att det ska bli bÀttre flöde nÀr vi öppnar IBC-tanken ska vi höja upp den med hjÀlp av Leca-block. Tanken rymmer hela 1000 liter.
 
 
Just nu odlar vi otroligt smÄskaligt i uterummet. Förutom vindruvorna Àr det lite kryddor & vaxbönor som frodas. Den hÀr sÀsongen har varit en liten provrunda bara för att se om vi överhuvudtaget mÀktar med & om detta Àr nÄgot för oss.
 
 
Ser verkligen fram emot att fĂ„ pyssla med & fixa  den hĂ€r hörnan inför nĂ€sta sĂ€song 💚🙏
minimalistinnan odla odling odlingsland pallkragar trÀdgÄrd trÀdgÄrdsinspo
0 kommentarer