Minimalistiskt städskåp

(null)
 
Här kommer ett riktigt tråkigt inlägg! Ni ska få titta in i vårt städskåp 🙌
Eftersom jag har ADD & min man är extremt rörig av sig har jag märkt upp skåpet så att alla saker ska hamna på sin plats igen efter användning 😁 
▫️
Vi har varit väldigt noga med att begränsa oss i vad som får lov att finnas i städskåpet då detta är en plats i hemmet som oftast blir överfylld. Så till den grad att vi plötsligt inte har riktig koll på vad där är eller vad som verkligen används.
(null)
 
Vi städar med dammsugare & en enkel mopp. Tillbehören till dammsugaren som aldrig används har vi gjort oss av med. Vi har en uppsättning av fyra dukar till moppen. I moppen blandar vi vatten med lite grönsåpa, det räcker väl till våra golv.
▫️
Fönsterputs har min man en Kärcher som förvaras längst bak då den används så sällan. I framtiden kommer vi att blanda eget medel.
▫️
Rengöringsmedel har vi bara bikarbonat, ättika & grönsåpa. Det räcker mer än väl för oss.
(null)
 
Eftersom vi har två stora & extra håriga katter har det inte funkat att damma med dukar då vi bara drar runt allt katthår. Därför har vi Grumme wipes som är 100% nedbrytbara. Det mesta städar vi dock med dammsugaren & borsten som tillhör. Men de ytor som behöver torkas använder vi wipes till.
▫️
Diskmedel & diskmaskinstabletter ryms också i skåpet & vi har valt Grumme eftersom det finns enkelt att få tag på & fungerar mycket bra för oss. "Good enough", känner jag inför det valet.
▫️
Wettex-dukar tvättar vi i 60 grader & dessa kan användas otroligt många gånger. Likadant med Sonett-svamparna som vi valt att skaffa istället för de som säljs i de flesta butiker.
▫️
Till glasögon, speglar & glasytor använder vi Grummes wipes.
▫️
Dammsugarfilter behövs, men inte ofta så de bor också längst in.
▫️
Som avfallspåsar har vi valt att ha Skonas då de är lite snällare 💚 Vår ambition är dock såklart att producera så lite restavfall som möjligt & därmed inte använda många påsar.
▫️
Jag har en uppsättning rödceder med träkuber & olja. Jag brukar spraya & gnida in lister några gånger om året & slipa kuberna & olja in dem. 
▫️
Vi har en liten låda som rymmer småsaker som annars lätt skapar oreda i skåpet. Batterier, tändstickor, ljuskällor, tassar, svinto, stålboll... Men inte mer än att det alltid får plats i den lilla lådan.
(null)
 
Vi köper alltid en stor 5L dunk med grönsåpa & använder de gamla flaskorna & fyller på. Flaskor har vi en i varje badrum.
 
▫️
Det finns en till städprodukter i vårt hem som faktiskt inte bor i städskåpet, utan högst upp i skåpet ovanför spisen. Ett ekologiskt städmedel vi använder till spis & bänkskivor.
▫️
Själv tycker jag vi är minimalistiska, det finns ingenting att rensa ut här då allt verkligen används 😄💚🙌
 
1 kommentar
Pia

Var köper du dunken med grönsåpa?😃

Svar: Av alla tänkbara ställen har jag hittat den på Dollarstore! 😄 De har även andra Grumme-produkter lite billigare än de flesta butiker 😊
Minimalistinnan