Till dig som ska flytta hemifrån

(null)

Det här inlägget är till alla er där "Livet står för dörren" & tankar kring att flytta hemifrån är mer verkliga än någonsin🙋‍♀️🙋‍♂️🏡🏢
▫️
Att vara efterklok är alltid lätt, men det fina med erfarenheter är att de kan hjälpa nästa generation. Här vill jag berätta vad jag önskar någon sagt till mig när jag tog studenten. Jag ska försöka göra detta inlägg så kort & innehållsrikt.
▫️
Flytta med bara det du har i stunden. Åk inte till Ikea eller andra varuhus på studs. Vänta istället & känn in på riktigt vad du verkligen behöver.
▫️
Om du flyttar till ett omöblerat boende. Ta endast med dig de möbler du redan har. Avböj vänligt alla erbjudande från familj & vänner om att få möbler & prylar. Säg att du vill hinna bo in dig först. På så sätt kan du verkligen få möjligheten att känna in just dina behov.
▫️
🤷‍♀️🤷‍♂️Varför ha ett köksbord om du ändå vet att du endast kommer vilja äta i soffan eller på balkongen?

🙅‍♂️🥖🍞Äter du inte bröd? Varför ska du äga en brödkniv?

🙅‍♀️🙅‍♂️Hatar du att städa? Ös inte på med inredning som samlar damm.

👩‍🍳🥘👨‍🍳Gillar du att laga mat? Satsa på att ge det utrymme & känn vad du verkligen behöver för redskap.

📺🙅‍♀️Kollar du aldrig på tv? Det är helt okej att inte äga en.
▫️
Låt ditt hem formas efter ditt liv & inte tvärtom. Vi är så kvicka med att släppa in allt & lite till utan att ifrågasätta vad prylarna gör med vår tid & därmed vårt liv. Ta kontrollen redan från början. Våga säga nej - våga känna efter hur just du vill leva 🙏❤️


flytta flytta flytta hemifrån flytta hemifrån minimalism minimalism minimalist minimalist minimalistinnan minimalistinnan prylbanta prylbanta
2 kommentarer
Fru Spara

Väldigt bra inlägg! Folk är så snabba med att kränga på en all möjlig sorts skit när man ska flytta hemifrån. Själv fick jag 3 kassar fyllda med gräsliga gardiner av min mamma när jag flyttade. Äntligen gjort mig av med dom tack o lov.

Jag har en fråga, om du skulle på bröllop hos ett par vänner och dom önskade sig en insättning på ett konto - vad tycker du är en rimlig summa om man går som ett par? Ska man anpassa efter hur dyrt bröllopet är, dvs som i detta fallet med trerätters osv? Vad tycker du?

Svar: Tack, vad kul att du gillar inlägget! Men usch då, skönt att du kunnat göra dig av med dem! Krävs ju energi för att orka göra det sen.
Oj... det var en svår fråga! Det gäller ju såklart att ge utifrån sin egna ekonomi också. Kan ta vårt egna bröllop som exempel. Vi hade ett väldigt litet bröllop förra året & önskade oss bidrag (pengar) till en lådcykel. Det var mycket varierande summor från gästerna. Allt från 800kr till 10.000kr... Men det kan ju vara snällt eller hur jag ska uttrycka det att ta i beaktning att ni ska på ett bröllop med trerätters, dock ska ni inte mörda plånboken tycker jag... Känner att jag kan inte ge dig ett superbra svar här, men försök att hitta en balans mellan din ekonomi, nivån på vänskapen (eller hur ska jag uttrycka det?), vad ni kommer att bli bjudna på & så att du inte behöver känna ångest eller oro över att det inte räcker till eller är för mycket.
Minimalistinnan

Händelsevis

Om detta med bröllopspresent: vi var på ett kompisbröllop för ett par år sedan där vi visste att kostnaden för oss två var 600 kr. Sedan dess har vi gett samma summa till alla som gift sig. Så skönt att redan ha det bestämt och slippa tänka efter varje gång! Gör samma med presenter, har en budget och den är samma för alla. :-)

Svar: Ja det är ett väldigt bra sätt! :D Vi har ibland lite svårt att ha det så i alla fall när det är födelsedagspresenter/julklappar till familjen, för då köper vi gärna en eller max två presenter som personen verkligen önskar sig. Då händer det att summorna varierar...
Minimalistinnan