Minimalism är ingen magisk lösning

(null)

Nej. Tro det eller ej. Men det är inte så att minimalism per automatik garanterat något perfekt liv. Det är inte ens genvägen till ett lätt liv, men det är ett verktyg till att skapa en bättre balans & nyckeln till att hitta sig själv.
 ▫️
Minimalism är en process som ständigt pågår & närvarar. Det är ingen quick-fix, kurs eller ljudbok i bakgrunden. Den kan vara skrämmande, för den klär av dig & du blottas inför din kärna. Du kan fly undan, men då kommer minimalismen gå förlorad. Anledningarna till överkonsumtion kommer slå över dig. Oavsett den specifika orsaken handlar det ofta om att fylla någon sorts tomhet, saknad eller ett sätt att fly.
 ▫️
Många vänder i dörren när de får reda på att min resa började senare delen av 2013 & att jag fortfarande gör mig av med saker. Men jag tror alla minimalister enas om att prylar ligger i lager. De nås inte alla på en gång.
 ▫️
Livet är ständigt i rörelse, en rörelse som för med sig förändring. Personligen tror jag inte det är värt att försöka sträva efter någon form av perfektion. "Den perfekta garderoben", "det perfekta antalet tallrikar", "den perfekta minimalistiska byrån". Istället bör en söka efter att känna in nuet. Om det är någonstans lyckan bor så är det i nuet, inte i perfektion. Och minimalism är ett verktyg & en nyckel för att nå till nuet där stress, prylar & måsten plötsligt skingras.

livet innan minimalism minimalist minimalistinnan
0 kommentarer