Årets första egenodlade vindruvor

(null)

✨🍇✨Gratis, giftfria egenodlade vindruvor 😍 Uterummet levererar tidigt iår 🙏✨💚✨ (Och inte har vi behövt vattna dem det minsta heller, det sköter sig själv när det blir regn ändå). Det här sporrar mig till att vilja odla ordentligt & bli duktig på det. Lite konstig känsla dock att bara kunna äta utan att betala 😅 Men jag gillar det! 😄

🍇

giftfritt minimalistinnan odla odla själv vindruvor
0 kommentarer

Sålt möbler på Facebook Marketplace

Rensningen fortsätter stenhårt! Nu har vi sålt en tv-bänk för 300kr & en massa halvdefekta, slitna skåp för 500kr ✨💰 (Såklart alltid ärliga med skicket på prylarna!)

Via Facebook Marketplace (på min mans inloggning, då jag tokdissat Facebook sedan ett tag 🙈).

Det är gratis att annonsera & oftast har det varit väldigt smidigt. Jag är ingen förespråkare för Facebook, men just den funktionen är toppen 🙏💰

Fantastiskt kul att se hur vi allt eftersom det blir mer iordning här i huset rensas ut ännu mer 😅

Blir spännande att se vad vi härnäst gör oss av med 😁

(null)

(null)

Facebook Marketplace minimalistinnan möbelbanta prylbanta rensa rensa ut sälja prylar
1 kommentar

Bostadslånets klor

(null)

1 miljon. Så stort bostadslån började vi med juni 2017 när vi flyttade in i huset. Idag är det fortfarande vår enda skuld. Men en hel miljon gör ibland att axlarna känns lite tyngda, speciellt när förändringarnas vindar börjat blåsa.
 
Det börjar faktiskt kännas viktigare än någonsin att försöka bli skuldfri. Jag har svårt för att se världsekonomin fortsätta i den fas att vi kan ha dessa minimala räntor. Ibland får jag så fruktansvärt dåligt samvete. Om jag bara hade kunnat arbeta & haft en lön på 10.000kr i månaden. Då hade vi kunnat vara skuldfria om 8 år. Som det ser ut idag kommer det ta oss 48 år om vi amorterar i samma takt. Vissa dagar kan jag nästan få ont i magen för vad som ska ha hunnit hända fram till 2022 när det blivit dags att förhandla om bolånen. Men jag låter det inte förgöra nuet.
 
Det som gjort att jag ens skriver detta inlägg är att vi häromdagen fick ett sms från mäklaren som sa att värdet på vår bostad minskat med 30.000kr baserat på försäljningsstatistiken i närheten. Inte det roligaste, men det kan ju tas med en nypa salt också. Det är vansinne att oroa sig eftersom det inte leder någonstans.
 
Ibland funderar jag på om vi skulle försöka spara ihop pengar till att betala av hela lånet. Det är mer motiverande än att öka amorteringen per månad. Och då lutar mitt hopp mycket åt att bita i det sura äpplet & kasta mig in i aktier & fonder. Men lilla jag kan väl inte skörda en miljon där, eller? Det låter ju galet. Dessutom vill jag ju inte elda på framgångssagan - den eviga ekonomiska tillväxten. 
 
Läs gärna även mitt inlägg "Miljonlånet" där jag berättar om husköpet i siffror.

Minimalistinnan bli miljonär bolån bostadslån förhandla räntor miljonlån ränta
6 kommentarer