Olika prislappar på samma glädjekvot

(null)

Ni vet de stunder då vi glömmer bort att kolla mobilen under flera timmar. När vi har så roligt & härligt att leendet stannar med tills vi sluter ögonen inför nattens sömn. De gånger vi skrattar så det kniper till i magen, vi knappt får luft & kanske en liten tår letar sig ner för kinden. Ett sorts ombonat glädjerus som fyller kropp & sinne. Oftast är det väldigt spontana & enkla stunder.
▫️
Siffran på en prislapp berättar inte vilken glädjekvot den kommer att ge dig. En utlandsresa för 15.000kr kan ge precis samma glädje som en spontan grillkväll med vänner du inte sett på länge. En upplevelse för flera hundra eller tusen kronor har möjlighet att vara likvärdig en picknick i skogen med familjen eller en skattjakt i grannskapet med barnen. 
▫️
Med dåligt valda ord så är det ju trots allt så att vi kan inte känna mer glädje än när den är 100% genuin & äkta. Och sann glädje letar sig inte in till våra hjärtan genom summor på prislappar - utan genuina handlingar som går hand i hand med vad vi mår som bäst av att få uppleva.
▫️
För mig kan en dyr resa dela ut samma glädjekvot som en spontan utflykt till natur under våren i närheten där vi bor. En enkel middag med ett par vänner gör mig så mycket lyckligare än vad en helikoptertur skulle göra.
▫️
Vad vill jag ha sagt? Tänk efter var du hamnar i din glädjekvot innan du spenderar dina pengar ❤ Låt inte prislappar & normer förblinda. Även marknadsföring försöker göra så vi ska tro oss behöva spendera större pengar för att göra oss lyckliga, att det är summan som avgör. Men kom ihåg att så är det inte ❤ Olika prislappar på samma glädjekvot.

ekonomi glädje konmari minimalism minimalist minimalistinnan prylbanta rensa
1 kommentar
Anonym

Stämmer precis det du säger. Jag reste mkt förut till fjärran länder. Nu inte alls sen barnen kom. Så mkt bättre med en tur i snön till lekparken med två glada barn. Eller att åka tåg eller gå på pizzerian. Barn har inte så stora krav. Och glada barn är glada föräldrar :) Att få va i nuet och njuta är den bästa resan enligt mig. Och bättre för miljön att slippa flyg

Svar: Nuet är underbart ❤ Jag tror det är något barn ger en - möjligheten & insikten om nuet 😊
Minimalistinnan