Att våga säga nej


(null)

Att våga säga ifrån & säga nej kom naturligt längs med vägen mot frivillig enkelhet, minimalism & downshifting. Det finns inte utrymme i mitt välmående att säga ja till allt & alla.
▫️
Det var väldigt tufft eftersom jag alltid varit en sådan person som valt att frivilligt, men även egentligen ofrivilligt, att anpassa mig till andras önskemål & ställa upp på förväntningar.
▫️
När jag började våga välja själv & ta beslut att avböja & säga nej tack började jag må så otroligt mycket bättre. Detta trots de följder det fick. Många i den flyktiga umgängeskrets jag hade då valde att inte acceptera det & avsluta vänskap & bekantskap. Men personer som inte kan låta mig styra mitt liv vill jag inte lämna utrymme för alls.
▫️
Jag var så inbillad att jag var tvungen att följa med på allt som mina vänner & bekanta skulle delta i. Att jag skulle "missa hela världen" om jag valde att inte hoppa på samma tåg. Men när jag tog mod till mig & stod kvar på perongen & lät alla deras tåg passera, så kom till sist mitt tåg. Det som ledde till destination välmående 🚂🌟
▫️
Faktum var att jag missade inte hela världen. Inte min värld, utan deras värld. Jag hittade istället min ☺️🌍 Och vi kan alla besöka varandras världar, men vi behöver också ha vår egna. Min dolde sig bakom ett gäng "Nej, tack".
▫️
PS. Om ni undrar över bilden så fångade jag min katt mitt i en stor gäspning 😂☺️ 🐱💤
minimalism minimalism minimalist minimalist minimalistinnan minimalistinnan nej tack nej tack prylbanta prylbanta rensa rensa säga nej säga nej
0 kommentarer