När hållbart inte är hållbart

(null)

I Magnus Carlssons sommarprat fick jag lära mig något som jag funderat kring. Nej, halloumi är inte ett hållbart alternativ till kött. Det har för stor klimatpåverkan. En fördjupning kan jag inte ge, för det gavs ingen 🤷‍♀️

Så mycket halloumi jag ätit & trott att det här var ett bra alternativ, ett hållbart alternativ... men nej, tydligen var det inte så 🙍‍♀️

Och det här gör mig väl egentligen inte förvånad, för det är ofta när jag tar steg mot ett mer hållbart liv som jag stannar upp & hör frågan eka inom mig, "Är det här verkligen hållbart?" 🤔 En ganska jobbig gnagande fråga & som sällan faktiskt kan få ett svar, för det är så otroligt många aspekter som måste vägas in & sedan utvärderas mot andra lösningar. Det blir för mycket, för stort, jag klarar inte att göra dessa uträkningar själv 😓

Ibland kan det ge mig en viss grad av hopplöshet, men det gäller att fortsätta försöka, leta efter lösningar & våga vara villig att ta till sig förändringar 🙏💚🌍

Nu kommer inte halloumi vara mitt alternativ till kött 🙅‍♀️ Det kommer istället bli en riktigt lyxig matbit som jag sällan unnar mig.

Jag vet inte om jag skulle påstå att halloumi är en del i begreppet green washing, men min uppfattning är faktiskt att det marknadsfört som mer än ett alternativ till kött - att det skulle gå hand i hand med en hållbar livsstil. Sen är det kanske missförstånd & inte menat så av företagen, men det är hur jag mottagit budskapet.
green washing greenwashing halloumi hållbart leva hållbart minimalistinnan
0 kommentarer