Ett steg mot solceller☀️

(null)

Äntligen gjorde jag det... Skickade förfrågan till solexperterna hos @telgeenergi & bad dem ringa upp ☀️

Ska vi bli delvis självförsörjande på el?! 😱😍

Kanske. Vi får se. Det är mycket tänkande som gäller framöver innan ett riktigt beslut kan tas. De frågor som främst rör sig i mitt huvud just nu är finansieringen (40% av taket med paneler skulle kosta 108.000kr & oklart om montering ingår...😵), regelverket kring att producera el skrämmer mig (jag gillar inte riktigt att det ska vara så extremt reglerat), & sen såklart om tillverkningen av dessa paneler verkligen är värt det (eller är det snällare mot vår planet att låta bli att skaffa & fortsätta med bara vårt avtal?).

Solpanelernas kostnad konkurrerar just nu främst med avbetalning av huslånet. Vilket är bäst att satsa på? 🤷‍♀️

Enligt uträkningarna som gick att göra hos TelgeEnergi är takytan ca 119kvm & vi skulle kunna spara nästan 9000kr om året med 40% täckt takyta av paneler. Utifrån den aspekten känns det ju riktigt toppen, speciellt då jag tror elpriser inom närmsta 10 åren kommer att gå upp hiskeligt.

Tydligen håller panelerna i minst 25 år & har då kvar 80% av sin kapacitet. Jag tycker det låter väldigt bra, samtidigt är min kunskap här så enormt begränsad att jag känner att mig går det lätt att lura... Så försöker verkligen vara kritisk 😅

(null)
grön-el hållbart leva hållbart minimalistinnan självförsörjande solceller solkraft
0 kommentarer