Hur många behöver du?

(null)
 
Den här bilden tog jag i min mormors badrum när hon precis flyttat till en lägenhet som endast var en fjärdedel av sin förra. Men ändå var det otroligt mycket som fick följa med 😳 "Bra att ha", "Utifall att...", "Om...", är alla början på potentiella ursäkter till varför de ska få finnas kvar. Men dessa är oftast skapade utifrån en fantasi eller föreställning & som en form av säkerhetstänk.
▫️ 
💁‍♀️Ställ dig frågan, "Hur många behöver du egentligen av samma pryl?" & komplettera sedan med frågan om hur många som någonsin använts samtidigt & vad det varit för situationer.
▫️ 
Släpp taget om prylar & släpp in friheten. Släpp taget & lugnet kommer infinna sig 😌
 ▫️
Jag satt förut på så mycket dubbletter & uppsättningar att det lätt gick att få ihop till minst två kompletta hem...  😳😬 Det är inte bara en fråga om överkonsumtion, för varför ska jag samla en massa prylar som kan komma till användning hos andra som är i behov av prylen 🙌
 ▫️
Ta en titt på dina uppsättningar, hur många använder du - egentligen?🤔

livet innan minimalism minimalist minimalistinnan prylar prylbanta rensa rensa ut
1 kommentar
Klara

Instämmer helt! Hade innan jag kom in på minimalist-spåret i höstas 10 dricksglas och 4 vinglas hemma utifall att jag skulle få gäster/gå sönder/ osv. Till detta hör att jag är singel och inte ens dricker vin, eller har fler törstiga kompisar än 2-3 hemma samtidigt. Sålde av alla glasen utom 4 och har aldrig råkat ut för att jag haft ett glas för lite. Ofta tycker jag att färre saker leder till större kreativitet och flera saker har numera flera användningsområden. Gjorde mig samtidigt av med flera bunkar som "är bra om man vill vispa grädde någon gång". Har vispat grädde en gång sen dess och insåg att det funkade minst lika bra att göra i en kaffekopp med bara ena vispen i på elvispen 😃

Svar: Jag håller helt med dig! Mindre prylar = kreativt tänkande! Precis så är det för oss också, & jag tycker det är helt underbart.
Minimalistinnan