Minimalistisk mobilräkning

 

📱💰Är det något jag verkligen gillar så är det när minimalism går hand i hand med ekonomiskt tänkande & bättre lösningar. Och om det är något som lätt skenar iväg är det mobilräkningar. Därför tänkte jag berätta hur jag gjort för att få ner den kostnaden. Självklart fungerar inte samma lösning för alla, men jag hoppas kunna inspirera till att försöka hitta alternativ som hjälper er 😊👍

▫️

Vill börja med att jag inte är sponsrad! 🙅 Jag tycker om att dela med mig av lösningar som fungerar för mig & då nämner jag ibland specifika företag.

▫️

Idag har jag valt att ha ett kontantkort hos Comviq. Varje månad tankar jag det smidigt via deras app med FastPris Mini som varar i 30 dagar. Det kostar 95 kr & där ingår 2000 sms/mms, 200 fria samtalsminuter & 2 GB surf. Under dessa 30 dagar går det när som helst att byta & tanka något annat, det finns alltså ingen bindningstid. Extra smidigt är att jag behöver inte ha koll på någon faktura utan får påminnelse via sms när dagarna börjar ta slut, eller om jag skulle börja få slut på surf tidigare. Deras app ger även full översikt. 

▫️

💰Kostnad på 95 kr i månaden ger mig en årskostnad på 1140 kr.

▫️

”Det går inte att klara sig på 2 GB mobilsurf i månaden!”
Så tänkte jag i januari när jag gick från att varje månad ha 100 GB till enbart 2 GB. Men det gick förvånansvärt bra 
😄 Jag fick kontroll över mitt frekventa mobilanvändande & befann mig plötsligt i nuet då jag visste att det går inte att slänga iväg en halvtimme på YouTube för att surfen tar slut. Förutom det upptäckte jag att det finns tillgång till Wi-Fi på rätt många ställen, men det bryr jag mig sällan om. Istället har det blivit att jag verkligen tänker efter hur jag spenderar tid på mobilen & mer medveten om min omgivning.

▫️

Så att minska surfen blev inte bara ett plus för min ekonomi utan även för mitt välbefinnande 😌 Jag slutade att jämnt fingra på mobilen. De första veckorna var det lite tufft, men jag vande mig snabbt & kände en befrielse 🙏😄

▫️

💰Så går vi över till kostnaden för själva mobilen.

Jag är nu inne på min 5e mobil & min första fick jag för 14 år sedan. Vilket innebär att en mobil i min ägo får en livslängd på 2,8 år. Det tycker jag känns väldigt lite, men kan sträcka på mig med faktumet att innan jag nyligen bytte hade jag haft samma i ca 4,5 år.

▫️

Nyligen köpte jag en iPhone SE hos Netonnet för 3190 kr under sommarrean. Då den är minst likvärdig med min föregående, en iPhone 5, räknar jag med att denna också håller i 4 år. Det kommer ge mig en månadskostnad på ca 67 kr.

▫️

💰Totalt blir min månadskostnad för mobil 162 kr

💰Årskostnad uppgår till 1944 kr

▫️

📱Vad använder du egentligen mobilen & mobilsurfen till? 🤔😮

Är du i frekvent behov av GPS:en & därav i ordentligt behov av mobilsurf eller slösurfar du jämnt & ständigt & egentligen skulle kunna minska surfen för att ge plats för mer tid & mer av dig själv i nuet?

▫️

💰Vad är din månads- & årskostnad?

Har du verkligen koll på vad det kostar dig?

Räkna ut ungefär livslängd på din mobil i antal månader & lägg ihop med månadskostnaden för ditt abonnemang / kontantkort. Multiplicera med 12 för att få ut årskostnaden.

▫️

⚖️Är det värt det?

Tänk igenom om den lösning du har idag verkligen är optimal för dig & din ekonomi.

Om du lyckades minska kostnaden, tänk ut vad du då skulle vilja använda de insparade pengarna till?

▫️

När jag köpte en ny mobil valde jag utifrån mina behov istället för vad som var nyast på marknaden. Att välja utifrån sitt behov sparar inte bara alltid pengar utan får även dig att göra självständiga val där ditt undermedvetna inte enbart följer konsumtionssamhället.

▫️

Allting handlar om att se utifrån sina egna verkliga behov istället för vad som erbjuds av marknaden.

▫️

Hoppas att det här har varit inspirerande! 💛🌼

comviq iphone se minimalism minimalist mobil mobilräkning
3 kommentarer
norrbotten emma

bra tips!
jag har också kontantkort, de bästa då vet man alltid hur mkt de kostar än att få en stor räkning hem :P

ha en bra dag
kram

Anonym

Bra tips 😃 själv har en en dyr mobilräkning just nu, då jag tog en kortare avbetalningsplan än vad jag brukar (12 mån istället för 24), men när den är betald om 2 månader så är det bara abonnemanget och försäkringen (som jag redan nyttjat 2 ggr pga av tappat mobilen) att betala. Jag ska titta över surfmängden, inspirerande att höra att du gick från 100 g till 2 g. Använder du dator också?

Svar: Oh härligt när det blir betalt! 😄 Vi har internet hemma & jag har en laptop här. Men så fort jag lämnar huset är där bara 2 GB i månaden att röra sig med. Nu är det 7 dagar kvar tills den här månadens Fastpris Mini löper ut & jag har ändå nästan 800 MB kvar på surfen... Så det går verkligen att ändra sitt beteende 😊👍
Minimalistinnan

Broccan

Jättebra inlägg! Jag gör ungefär samma, betalar 9€ i månaden, men då ingår inte sms. Man kan lägga till det som extra men eftersom alla mina vänner har whats app tycker jag att det är en onödig konstnad. Har också köpt min mobil kontant så behöver inte tänka på den månadskostnaden, vilket är super 👍 negativt är att jag kopplar upp mig på Wifi hemma vilket leder till mycket slösurf, men det är något jag jobbar på att minska och helst sluta med helt 😊

Svar: Det är bra att det finns många appar för meddelande 😃 Jag har också wifi hemma, men slösurfandet har jag lyckats vänja mig av med. Tog ett tag, men det går 😃
Minimalistinnan