Minimalistisk brudklänning

  (null)
 👰🤵 Normer för bröllop verkar vara att sikta på "större än störst", så även när det gäller klänning. Det är exklusiva designers med lika exklusiva tyger, provningar, panikinlämningar hos sömmerskor, underkjolar likt 1700-talets Frankrike & ytterligare en klänning efter att ha ångrat sig med första inköpet.
 ▫️
Den Facebookgrupp jag var med i verkade det vara grundläggande att spendera 10-25.000 kr på sin klänning. För att sedan hitta den i systergruppen med försäljning för ibland 10% av priset.
 ▫️
Klänningen jag bar på vårt bröllop kan möjligen inte klassas som minimalistisk i sin design, men däremot hade den en otroligt låg kostnad, samt att bakom kreationer ligger minimalistiska tankar & värderingar 💖💕
 ▫️
I januari när vi först bestämde oss att vi skulle gifta oss iår hade jag redan en klänning i garderoben som jag aldrig använt & egentligen tänkt sälja. Men den hade passat utmärkt att få vara brudklänning. Knappt en månad senare blev jag gravid & insåg att den aldrig skulle fungera i september.
 ▫️
När det blev mitten av april tittade jag runt efter klänningar för gravida, men märkte snabbt att utbudet inte var så stort, speciellt inte för att passa till lite mer festliga tillfällen eller högtider. Till sist fann jag en på rea hos @jollyroom
 
▫️
Allt eftersom månaderna gick var det inte bara magen som vuxit. Jag hade gått upp 30 kg vilket gjorde att klänningen inte längre satt särskilt smickrande. Med bara 5 veckor kvar till bröllopet köpte jag tyg & sydde om den till vad som skulle påminna om en sådan som ofta bärs vid gravidfotografering.
 ▫️
Till detta skaffade jag en håraccessoar där jag fäste en liten slöja som jag själv sytt ihop & var tvungen att köpa mig ett par nya skor då mina fötter svullnat ordentligt. Hade det varit sommar & varmt ute hade jag valt att gå barfota.
 ▫️
❤️ Gravidklänning köpt hos @jollyroom - 398 kr
❤️ Tyg köpt för - 299 kr
❤️ Håraccessoar köpt hos @dollarstore - 60 kr
❤️ Skor - 349 kr
 ▫️
Min man gjorde det väldigt lätt för sig genom att välja sådant som redan fanns i garderoben. Klassisk svart kavaj, kostymbyxor, vit skjorta & en röd slips. Matchande finskor fanns också redan i ägorna. Så här behövde vi inte spendera ens en krona.

(null)

(null)

(null)

(null)

Foto: Fredrik Håkansson
@fotograf_fredrik_hakansson
http://www.fredriksfoto.com

brud 2017 brudklänning bröllop bröllop 2017 budget budgetbröllop klänning minimalism minimalist minimalistiskt bröllop
2 kommentarer
Fröken Minimalist

Vilket trevligt inlägg, uppskattas verkligen. Kan precis som du känna att det är mycket hets kring bröllop, vilket är så himla synd. Nu ska jag inte gifta mig på ett bra tag, men vill inte göra en stor grej av det. Ni var riktigt fina, speciellt din klänning. Ser ut som från en saga :)

Svar: Kul att du gillar inlägget 😊 Tack så mycket! 😄 Ja, jag tänker lite på en skogsälva 🦋🙈🌲
Minimalistinnan

KTORBERG

Ni var jättefina!

Svar: Tack så mycket ❤
Minimalistinnan