Försäljningsguide - Blocket

 
✨💰✨ Jag skrev ett inlägg om olika försäljningsplattformar som blev uppskattat. Därför tänkte jag nu göra en fördjupning av varje. Först ut är @blocketse 😄
 ▫️
Vill meddela att jag är inte sponsrad !
 ▫️
Om du inte läst mitt tidigare inlägg om försäljningsplattformarna rekommenderar jag att du börjar med att göra det. Du hittar det här.
 ▫️
Blocket har jag använt för att sälja lite större prylar som inte går att skicka.
I påskas sålde jag både min bil & kort därefter sålde min man sitt 1000 L akvarium.
 ▫️
Ska du börja sälja på Blocket & vet med dig ha flertalet annonser att lägga upp  rekommenderar jag att ladda ner appen & registrera ett konto. Det går väldigt fort & gör hela processen mycket smidigare.
 ▫️
Tänk på att det kostar att lägga upp en annons så välj bara sådant som du verkligen tror går att sälja. Priset för en annons varierar beroende på vilken kategori. Du kan direkt få information om vad annonsen kommer att kosta genom att klicka på ”Prisinformation” när du ska börja skapa annonsen.
 
 
✨Tips när du skapar annonsen✨
 
Rubrik
När du ska formulera din rubrik bör du vara noga med att få med det väsentliga & gärna något lite extra.
 
Exempel
Istället för att bara skriva ”iPhone 7 128 GB”
Skriv: ”Helt ny olåst vit iPhone 7 128 GB med kvitto"
 ▫️
Ju mer relevant & kortfattad information som du formulerar i rubriken desto fler klick & potentiella köpare kommer du att locka.
 
 
Text / Beskrivning
Här bör du noga tänka igenom så att du inte missar att ange någon viktig information om objektet. Men gör det så kortfattat & informationsrikt som möjligt. Var alltid 100% ärlig. Idag är det så lätt att bara klicka ner ett alternativ & välja en annan annons. Men ju mer noggrann du är i texten ju mindre frågor kommer köparna ha & det är större chans att just din annons blir förstahandsvalet.
 
Att t.ex. skriva små listor är uppskattat.
 
Exempel
Om du ska sälja en bil kan du göra en lista på vad bilen är utrustad med & vad som medföljer, t.ex. om det ingår både sommar- & vinterdäck samt skick på dessa.
 ▫️
Längst ner i texten / beskrivningen bör du skriva hur du föredrar att bli kontaktad & på vilka tider. För det mesta respekteras detta. Hoppar du över att ange detta kan du få telefonsamtal vid midnatt.
 
Exempel
Min sambo som föredrar att prata i telefon framför mailkontakt har vi skrivit att han helst blir uppringd. Att han jobbar måndag-fredag kl 7-16, men i mån av tid även svarar under arbetstid. Och vi undanber kontakt efter kl 22 på kvällen.
 
För att undvika att motta mail / meddelande om en hellre föredrar telefon kan du skriva att mailen är lånad. Det är en ”känd” term på Blocket.
 
 
Prissättning
Titta runt & se om det finns fler som säljer likadan eller liknande pryl. Var alltid realistisk & försök att se bortom att du kanske en gång gett mycket pengar för prylen. Om du så endast får 10% av vad du köpte den för så är det bättre än om den ska ligga kvar i ditt hem & ta upp både fysisk & psykisk plats.
 
Skaffa dig en uppfattning om vad som är rimligt i prissättning. Ibland över- eller undervärderar vi våra prylar.
 
Lämna gärna lite rum för att låta köparen få lov att pruta, om så endast minimalt. De flesta känner att de gjort en bättre affär om de får lov att pruta, samt kommer snabbare till beslutet att köpa.
 
 
Bilder
Ta fina & tydliga bilder. Undvik att sno från Internet. Det ger en mycket större trovärdighet med egentagna bilder.
 
De flesta smartphones idag har bra kameror, speciellt om du tar bliden i bra ljus. Naturligt ljus är bäst. Låt det hellre ta 5-10 minuter extra, det är bilderna i kombination med rubriken som kommer att vara först avgörande om någon klickar sig in på annonsen. Undvik att ta bilder med blixt om du inte behärskar det bra då det ofta ger konstigt ljus. Rengör, torka av & gör prylen presentabel i sitt bästa skick innan du tar bilderna.
 
Vill du lägga till mer än en bild i din annons kostar det ibland extra. Beroende på vad det är blir annonsen mer attraktiv om det finns mer än en bild. Speciellt när det är objekt som kostar mer, t.ex. en bil.
 
 
 ▫️
Tänk på att det tar lite tid innan annonsen blir publicerad då den först måste godkännas.
 ▫️
Bli inte nedslagen om du mottar skambud via mail / meddelande / sms eller t.o.m. telefonsamtal. När jag sålde min bil begärde jag 35.000 kr & fick snabbt erbjudande om 20.000 kr. En del valde jag att inte svara på & efter några dagar var bilen såld för 34.000 kr.
 ▫️
Glöm inte att ta bort annonsen så fort den är såld!
 ▫️
Och kom ihåg att en pryl är inte såld förrän du fått pengarna & den blivit hämtad av sin nya ägare. Innan dess kan allt hända.
▫️
Hoppas att det här var till hjälp & inspirerande till att börja din försäljning hos Blocket 😄 ✨💰✨
blocket försäljning inspiration minimalism minimalist prylbanta
0 kommentarer