Recept på vår bröllopstårta

  (null)

✨🍰✨Som en kul utmaning bestämde jag mig för att göra bröllopstårtan på egen hand 👰🎂🤵Mina första tankar gick dock såklart mot att försöka mig på en våningstårta. Men allt eftersom tiden gick sjönk det in att en våningstårta kändes mer som en börda & utgick egentligen från en norm. Jag valde att istället göra flera stycken små tårtor vilket jag kände jag mig så mycket mer bekväm med 😄

▫️

Det blev en kladdkakebotten som jag hällde vit chokladmousse över & dekorerade med hallon & blåbär 🍫🥛🍰 Egentligen hade jag även tänkt att ha jordgubbar, men det fanns inte i butikerna. Sidan om serverades även hallonmousse som var extremt populär 🥄

▫️

Tårtan är tyvärr varken sockerfri eller vegansk, men den var god & otroligt uppskattad av samtliga gäster.

Därför vill jag ändå dela med mig av receptet 👩‍🍳

(null)

 

 
Kladdkakebotten (8-10 personer)
  • 100 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 4 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
 
2. Klä en springform 18-20 cm med bakplåtspapper
 
3. Knäck äggen i en skål & blanda dem i de torra ingredienserna.
Rör om tills allt är blandat.
 
4. Blanda i det smälta smöret & rör om tills smeten är helt blandad.
 
5. Grädda i ugnen 20-25 minuter.
Dallrar den är den inte klar.
Låt svalna.
 

 
Hallonmousse (8-10 personer)
  • 200 g frysta hallon
  • 1 dl florsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl grädde
 
1. Koka upp frysta hallon i en kastrull 2-3 minuter
Passera halonen genom en sil & låt svalna en stund.
 
2. Blanda ca hälften av hallonsaften med färskosten & florsockret.
 
3. Blötlägg gelatinbladen enligt anvisningar på förpackningen.
 
4. Vispa grädden.
 
5. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonsaften i en kastrull på låg värme.
Låt svalna en stund & blanda ner i hallonfärskosten.
 
6. Blanda till sist ner den vispade grädden.
Låt stelna 1-2 timmar i kylskåpet, annars blir den för rinnig.
 

 
Vit chokladmousse (8-10 personer)
  • 2 gelatinblad
  • 350 g vit choklad, fint hackad
  • 6 dl grädde
 
1. Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisningar på förpackningen.
 
2. Koka upp 2 dl av grädden & häll över den hackade chokladen.
Tillsätt gelatinbladen.
Rör samman så att chokladen & gelatinet helt smälter.
 
3. Vispa upp resterande grädde till medelfasta toppar & rör ner i den vita chokladen.
 
4. Dekorera genom att hälla över tårtan eller breda på mellan lagerna.
 
5. Behöver sedan stelna ca 2 timmar & förvaras i kylskåp.
 

 
(null)

(null)

Foto: Fredrik Håkansson

bröllop bröllop 2017 bröllopstårta hallonmousse kladdkaka minimalism minimalist minimalistiskt bröllop recept tårta vit chokladmousse
0 kommentarer