Sociala medier

 
(null)

đŸ“±Det pratas ofta om hur negativt sociala medier Ă€r för oss. Att det skapar stress & Ă„ngest. Gör oss mindre sociala & mer deprimerade. Jag har varit fast i det greppet, men nu tror jag det handlar om hur vi vĂ€ljer att anvĂ€nda dessa kanaler & framförallt vilka vi vĂ€ljer utifrĂ„n den vi Ă€r.
 â–«ïž
För mig Ă€r Instagram nĂ„got som tillför glĂ€dje i mitt liv✹ Jag anvĂ€nder det pĂ„ ett sĂ„dant sĂ€tt att det skapar positiv energi & ger inspiration 💛 Genom att ha tagit bort alla notiser blir jag aldrig jagad, avbruten eller distraherad av att bryta mig frĂ„n dĂ€r jag Ă€r & försvinna in i skĂ€rmen. IstĂ€llet vĂ€ljer jag precis nĂ€r jag vill befinns mig i Instagrams vĂ€rld.
 â–«ïž
đŸ“±VĂ€lj den eller de plattformar som du tycker verkligen ger dig nĂ„got.
đŸ“±StĂ€ng av notiser sĂ„ att du inte blir distraherad dagarna igenom.
đŸ“±Följ inte personer bara för att du "borde", följ de som gör positiv inverkan i ditt liv.
▫
LÄngt ifrÄn alla sociala plattformar passar oss. Vi Àr alla olika personer, med olika liv, behov & önskningar.
 â–«ïž
LĂ€nge var jag fast i Facebooks jĂ€rngrepp, men 23 januari 2017 beslutade jag mig för att radera Facebook-appen. Detta efter att ha försökt lĂ€mna sedan 2014, men stĂ€ndigt pĂ„ nĂ„got vis alltid blivit indragen igen. Den hĂ€r gĂ„ngen har jag inte Ă„tervĂ€nt mer Ă€n ett par gĂ„nger via webblĂ€saren för att titta in i olika grupper. Men idag har jag insett att jag personligen inte kĂ€nner nĂ„got vĂ€rde alls i att nĂ€rvara dĂ€r. Nu har jag valt att avtagga mig frĂ„n alla bilder efter att ha sparat ner de jag vill ha kvar, göra i princip allt pĂ„ min tidslinje osynligt & rensat hĂ„rt i listan av "vĂ€nner". Det har inte bara frigjort mig tid att inte kĂ€nna ett behov av att titta in - jag kĂ€nner mig gladare 😊
 â–«ïž
Idag har jag inte kvar min Twitter, LinkedIn eller SnapChat heller dÄ jag kom fram till att dessa plattformar inte betyder eller tillför nÄgot i mitt liv. Jag hade helt enkelt skaffat dem "bara för att", rÀdslan att missa nÄgot - men sanningen Àr att jag missar ingenting.
▫
Vilka kanaler tycker du om & vad anvĂ€nder du dem till? 😊
Facebook instagram minimalism minimalist rensa rensa ut social media sociala medier
2 kommentarer
lillemmish - MODE

ha en fortsÀtt fin kvÀll
kram kramis

Camilla Persson

Bloggen och Instagram Ă€r dom kanaler jag uppdaterar och lĂ€gger mest energi pĂ„. FörstĂ„r dig angĂ„ende Facebook, jag inaktiverade mitt konto i 7 mĂ„nader för 1,5 Ă„r sedan för jag tyckte det tog för mycket av mitt liv 😌✹

Svar: Vad hĂ€rligt! 😄👍 Mer energi över till annat. Blogg & instagram Ă€r sĂ„ kreativt 🎹
Minimalistinnan