Sociala medier

 
(null)

📱Det pratas ofta om hur negativt sociala medier är för oss. Att det skapar stress & ångest. Gör oss mindre sociala & mer deprimerade. Jag har varit fast i det greppet, men nu tror jag det handlar om hur vi väljer att använda dessa kanaler & framförallt vilka vi väljer utifrån den vi är.
 ▫️
För mig är Instagram något som tillför glädje i mitt liv✨ Jag använder det på ett sådant sätt att det skapar positiv energi & ger inspiration 💛 Genom att ha tagit bort alla notiser blir jag aldrig jagad, avbruten eller distraherad av att bryta mig från där jag är & försvinna in i skärmen. Istället väljer jag precis när jag vill befinns mig i Instagrams värld.
 ▫️
📱Välj den eller de plattformar som du tycker verkligen ger dig något.
📱Stäng av notiser så att du inte blir distraherad dagarna igenom.
📱Följ inte personer bara för att du "borde", följ de som gör positiv inverkan i ditt liv.
▫️
Långt ifrån alla sociala plattformar passar oss. Vi är alla olika personer, med olika liv, behov & önskningar.
 ▫️
Länge var jag fast i Facebooks järngrepp, men 23 januari 2017 beslutade jag mig för att radera Facebook-appen. Detta efter att ha försökt lämna sedan 2014, men ständigt på något vis alltid blivit indragen igen. Den här gången har jag inte återvänt mer än ett par gånger via webbläsaren för att titta in i olika grupper. Men idag har jag insett att jag personligen inte känner något värde alls i att närvara där. Nu har jag valt att avtagga mig från alla bilder efter att ha sparat ner de jag vill ha kvar, göra i princip allt på min tidslinje osynligt & rensat hårt i listan av "vänner". Det har inte bara frigjort mig tid att inte känna ett behov av att titta in - jag känner mig gladare 😊
 ▫️
Idag har jag inte kvar min Twitter, LinkedIn eller SnapChat heller då jag kom fram till att dessa plattformar inte betyder eller tillför något i mitt liv. Jag hade helt enkelt skaffat dem "bara för att", rädslan att missa något - men sanningen är att jag missar ingenting.
▫️
Vilka kanaler tycker du om & vad använder du dem till? 😊
Facebook instagram minimalism minimalist rensa rensa ut social media sociala medier
2 kommentarer
lillemmish - MODE

ha en fortsätt fin kväll
kram kramis

Camilla Persson

Bloggen och Instagram är dom kanaler jag uppdaterar och lägger mest energi på. Förstår dig angående Facebook, jag inaktiverade mitt konto i 7 månader för 1,5 år sedan för jag tyckte det tog för mycket av mitt liv 😌✨

Svar: Vad härligt! 😄👍 Mer energi över till annat. Blogg & instagram är så kreativt 🎨
Minimalistinnan