Rensa prylar

 
Tänkte dela med mig av det sätt som jag rensat prylar på sedan en bit in i min minimalistiska resa 😄Det här sättet kom jag på efter ett tag & har hållit fast vid. (Detta var 2013/2014 & då skrevs det inte om KonMarimetoden, därför har jag inte provat den).
▫️
Att dela upp prylarna i 4st olika kategorier enligt följande:
•Spara
•Sälja
•Skänka
•Slänga
▫️
📦För att göra rensningen enklare att påbörja & avsluta utan att få det stökigt är det bra om du har tillgång till 4st större lådor (eller flera mindre). Jag har använt mig av 4st SAMLA (65 L) från @ikeasverige som är genomskinliga plastbackar med lock. Tack vare att de är genomskinliga är det också lätt att se vad jag faktiskt placerat i var & en av dem. 🛍Har du inte tillgång till lådor kan du använda t.ex. papperspåsar, placera ut filtar / lakan eller använda vars en hörna i ett rum. Det finns säkert en lösning som är optimal för dig.
▫️
Det kan också vara bra att ta en paus & sedan gå tillbaka & se vad du valt att spara. Kommer du verkligen använda & ha nytta av allt du lagt i din spara-hög? 🤔 Om du innerst inne vet att där är några saker som borde läggas i en av de andra S:en kan du då prova att lägga saken där & känna efter över någon dag eller t.o.m vecka hur det känns 📠➡️📦Varje gång jag gjort det har jag lyckats skilja mig från prylen & känt en enorm tyngd lyfta från mina axlar😄
▫️
Välj ett område att rensa som du vet inte knyter ann så hårt. Börja inte med barndomsminnen, ärvda saker eller foton. Låt det ta tid, det är inte meningen att du ska hyra en container & kasta ut allt. Att rensa är en process. Sakerna ligger i olika ”lager”, se gärna ”Prylpyramiden” jag gjorde i början av året.
▫️
Hoppas att det här kan inspirera 😊👍🏻
 
0 kommentarer