Ingen mer tv i sovrummet

 
❌📺❌ Jag är idag så väldigt stolt över min sambo 👏😄 Själv har jag inget intresse alls av att se på traditionell tv, men för honom är det en vana som även alltid figurerat i sovrummet. För mig har det varit något jag varit tvungen att kompromissa med i förhållandet.
▫️
När vi nu flyttade till hus skruvades aldrig tv:n upp på väggen då vi sover i ett tillfälligt sovrum, samt att den har ganska många år på nacken & drar otroligt mycket ström. Därför pratade vi om att köpa en mer energisnål som skulle stå på en byrå istället för att göra stora hål i väggen. Nu när det gått en tid utan tv har beslutet kommit att - det blir ingen tv i sovrummet.
▫️
Min sambo har medgett att han tycker det är skönt att sovrummet inte är ett halvt vardagsrum, vilket gör att vi somnar snabbare på kvällarna & väljer att gå upp på morgonen istället för att ligga & dra sig. (Stort plus för mig också vad gäller städningen 😁👍)
▫️
Jag ser det här som en enormt positiv förändring för oss & även om vissa vanor sitter djupt så går det att göra om & se nya vägar så länge personen själv vill 😊
▫️
📺➡️💰Tv:n som tidigare bodde i sovrummet ska nu säljas & pengarna kan användas till roliga projekt i vårt hem 😄
1 kommentar

Samarbeta istället

 
Det här är en inställning jag haft väldigt länge, men som ofta blir bemött av hårda ord. Med åsikter om att konkurrens är nödvändigt & att det är veklingar som inte tål den. Själv tycker jag det är ett tecken på mod när vi sträcker ut en hand & ber om att samarbeta. Det är att våga prova & att våga lita på någon annan. ▫️
Jag tror att det är tillsammans vi kan göra goda förändringar, även om det finns stor sanning i talesätt som ”Ju fler kockar desto sämre soppa”. Men när vi inser att vi vill samma sak, att vi arbetar mot samma mål - varför bygga murar & låta konkurrensen ta över? Är det rädsla inför att sträcka ut sin hand & se den slås undan? Är det att egoismen blivit så stor i samhället att den vägrar ge vika?
▫️
Om vi ser oss omkring är vi omringade av tävlingar där endast en kan gå som segrare & en statusjakt vi aldrig tidigare skådat som leds av en allt större armé stressade individer. Jag önskar att vi alla kan kasta rivalitet & konkurrens åt sidan & våga prova applicera ett samarbete.
0 kommentarer

Kan detta bli 10.000 kr?

 
Dags att rensa akvarieförrådet!🐠
Trodde ni att vi hade rensat färdigt? Oh nej! Idag ska vi ta itu med förrådet i källaren som endast består av akvarium & tillbehör. Jag hade ärligt ingen aning om att min sambo äger så här mycket prylar till hobbyn 😵😱 Nu när vi flyttat till huset lastade han in allt i ett av källarens förråd & som ni kan se är det totalt överfyllt 📦📦📦
▫️
Både jag & min sambo vet hur lätt överflödiga prylar kan omvandlas till större summor på banken & därför är vi överens om att kritiskt rensa. Målet är att inom ett par veckor arrangera en liten akvarieloppis hemma i uterummet 🐚🐙 De något större akvariumen kommer vi att lägga ut på @blocketse då det tidigare resulterat i snabb & smidig försäljning.
▫️
💰Jag tror & hoppas på att om försäljningen går bra kommer vi sammanlagt få in ca 10.000kr. Håller er uppdaterade om hur det går 😊
▫️
Nu när vi rensar sorterar vi upp i olika högar enligt följande:
• Spara ✅
• Sälja 💰
• Skänka🤝
• Slänga 🗑
(Du kan läsa mer om denna metod i ett tidigare inlägg).
 
 
 
 
0 kommentarer