Undvik klädhög i sovrummet

Den rätt så klassiska synen av en stol översvämmad med kläder som använts en eller två gånger saknas i vårt hem. Lösningen är den här möbeln som vi fått begagnad. Med vars en låda att lägga kläder i som befinner sig i ”omloppet” användning.
▫️
Det gör att de aldrig ligger framme & syns, samtidigt som de begränsar antalet kläder som kan befinna sig i ”omlopp”. Sedan jag blev minimalist har jag lyckats lära & vänja mig vid att ha max två olika outfits i lådan, men oftast förvarar den bara en över natten.
▫️ När våra inneskor inte bosätter sig i källaren ställs de i facket ovan under natten. Dessutom om någonting är smutsigt nog att det är dags för tvätt hamnar det inte i lådan igen eftersom vi vill hålla lådan så tom (& fräsch!) som möjligt.
▫️
Att få känna ordning & ha undanplockat i vardagen är en stor befrielse, det är inte något som endast ska ske när det vankas gäster. Med sådana här lösningar är det möjligt. För oss fungerar det riktigt bra & jag skulle vilja rekommendera alla att försöka få bort den där klädhögen i sovrummet. För det är en väg till lugnet ett sovrum bör ha.
▫️
Tycker du om eller känner ett behov av att ha flera outfits i omlopp åt gången kan du välja att skaffa en lite större möbel/byrå än den vi har, eller kanske använda två lådor. Men att försöka få ner antalet kläder som befinner sig i omlopp skapar ett lugn & det gör processen på morgonen lättare. Ännu mer optimalt är om du kan avsätta en specifik plats i garderoben & slippa en extra möbel. Tyvärr funkar inte det i våra redan mycket små garderober.
 
 
 
0 kommentarer