Varför vi valt att gifta oss

 

👰🤵 Att som minimalister bestämma sig för ett giftemål kan ju verka lite märkligt. 🤔 Det är resurskrävande ur flera perspektiv - pengar, material & tid. Men för oss finns det flera anledningar som gör att ett bröllop känns helt rätt.💍❤️💍

▫️

Den främsta anledningen för oss är juridisk. Egentligen hade vi kunnat tänka oss gå till kommunhuset med två vittnen & bara få papperna klara. Problemet föll direkt i att endast välja två vittnen då vi inte vill att någon i familjen ska känna sig exkluderad. Att istället välja att göra någonting mer av det såg vi en möjlighet till att samla familjen för en trevlig & minnesvärd tillställning. Vi ser det även som att lägga pengar & tid i utbyte mot en upplevelse för livet 😊💕 T.ex. reser vi inte utomlands då vi har ingen längtan efter det & har båda provat på det (samt att min klimatångest inför resande är alldeles för hög😓). Därför lägger vi hellre våra fritidspengar på projekt hemmavid. För mig som tycker om just kreativa projekt känns planering av bröllopet väldigt kul & givande 😄

▫️

Ett bröllop blir ofta förknippat med maximalism utifrån hur det exponeras i samhället. Det ”ska" vara hundratals gäster, stora blomsterarrangemang, diamantprydd ring, stor svallande designerklänning, dryck & mat i överflöd, dokumentation av professionella fotografer, speciellt framtagna dekorationer & en våningstårta likt ingen skådat förut 😵 Gärna även ske på en lite mer exotisk & romantisk plats utomlands, som en vingård i Frankrike eller en strand i Italien. Om ett bröllop ses ur det perspektivet blir det väl obegripligt när ett minimalistiskt par väljer att ta steget & börja planera sitt.

▫️

Vi vill genom att visa vårt bröllop förmedla att det behöver inte vara stora resurser för att ändå bli fantastiskt & magiskt ✨❤️ Det handlar ju trots allt om kärleken mellan två personer & det är den som ska stå i fokus, allt annat bör på något vis kännas överflödigt 💏 👩‍❤️‍💋‍👩 👨‍❤️‍💋‍👨 Jag hoppas kunna inspirera andra att våga ha en mindre tillställning utan att känna sig nedstämd eller jämföra med andra.

bröllop bröllop 2017 fria förlovning minimalism minimalist vigsel
0 kommentarer

Renovering av gästrummet

 
Redan innan vi hunnit få tillgång till huset bestämdes det att minsta rummet på markplan skulle bli gjort till vad vi valde att kalla för gästrum. Jag har aldrig förr haft chansen att inreda ett hem eller ens ett rum helt från grunden eller efter egna önskemål. Tidigare har jag bott i möblerad andrahand, inneboende i möblerat rum & sedan flyttade jag in hos min sambo som redan hade färdigt med alla möbler & inredning.
 ▫️
Jag har alltid tyckt att det är kul med kreativt skapande & att få designa & inreda har följt med mig hela livet. Men möjligheten att göra det såhär fritt har aldrig funnits. Sedan jag blev minimalist har intresset för ett vackert hem tagit än mer fart, men ändrat karaktär. Jag gillar öppet, avskalat & enkelt.
 ▫️
Dessutom bestämde jag mig för att det här projektet skulle få bli en utmaning i hur lågt jag kunde hålla kostnaderna & samtidigt få det så som det var tänkt. Att satsa på begagnat & återbruk i den utsträckning det går, samt att med enkla medel som lite färg förändra en möbel.
 ▫️
När hela rummet är klart kommer ni få titta in där igen 😄
 
 
 
 
 
 
 
design gästrum inredning minimalism minimalist renovera renovering stil
0 kommentarer

Sambon slutar med hårfärg

 
 
Överraskningarna fortsätter att trilla in som om det vore juletid istället för sommar 😯🏖🎅🏻❓
▫️
Min sambo deklarerade häromdagen att han tänker sluta färga håret 👏😃🙌
▫️
Jag har tidigare berättat för honom om hur jag efter att blekt håret (efter anvisningar & samma produkt jag alltid använde förr) plötsligt stod med ett sårig & brännskadad hårbotten. Samt att ögon reagerade mycket negativt. Då & då har jag även läst små artiklar om hur hårfärg påverkar både individ & miljön.
▫️
Det verkar som om jag lyckats så små frön som nu vuxit till ett vad jag anser mycket klokt beslut, även om det idag finns många bättre alternativ & ekofrisörer (dock inte i närheten av oss) än att köpa en förpackning i mataffären.
▫️
När jag frågade honom om han verkligen var säker & att om det var hans beslut, eller om han enbart går efter mina önskemål fick jag svaret: "Jag vill inte ha gift på mitt huvud & jag vill inte ha ut det i avloppet. Dessutom kostar det pengar också att hålla på med".
▫️
Jag är otroligt stolt över hur han tagit till sig mina (annars i mångas ögon) "flummigheter" 😁😍
▫️
Mitt bästa tips för att få med sin partner är att visa de positiva effekterna av sina egna förändringar & låta dem tala utan att påpeka för hårt. Tjata inte, utan prata positivt utifrån din egen erfarenhet. Visa vilka beslut som gjort dig lycklig. Då & då läsa en artikel / nyhet, visa en dokumentär eller ett videoklipp. Ta det i små steg 😊
▫️
Det ska bli så spännande att se vad nästa anhalt i denna resa blir 😄💚
hårfärg skönhet stil
0 kommentarer