200.000 kr

(null)

💰Hela detta året har vi kämpat hårt med att försöka spara varje krona som blivit över & sälja ännu mer prylar som är överflödiga i vårt liv på @traderacom & @blocketse

Nu efter en otroligt intensiv period av blod, svett & tårar har vi äntligen nått 200.000 kr på vårt gemensamma sparkonto 😄

▫️

Det tar emot väldigt mycket att lägga upp detta pga att jag är rädd att det ska se ut som att "pengar inte är något problem" för oss. Men vi lever på enbart min mans lön (han är elektriker & jobbar UTAN ackord! Alltså bara en fast månadslön) & vi är ofta väldigt hårda när det gäller hur vi väljer att spendera pengar. Det är otroligt mycket vi avstår från 🙅🙅‍♂️- men som för oss nu blivit en vana & därför inte känns som en uppoffring. Vi drygar ut kassan med att sälja ägodelar som blivit överflödiga i vårt liv 🛍➡️💰

▫️

Det är inte summan som är det viktiga utan jag vill förmedla hopp & inspiration till att våga börja spara. Att inte vifta bort summor som 10 kr, för 10 st blir 100 kr & sedan blir det plötsligt 1000 kr. I början känns det nästan hopplöst & som att det kan stå stilla, men allt som tiden går ger det fantastiska resultat. Vi har tacksamt sparat på varje krona & valt att se alla summor som en del av målet.

▫️

Exakt vad vi ska använda pengarna till vet vi inte än. Men det finns många idéer. Vi har ett huslån som vi skulle kunna göra en lite större amortering på. Till våren vill vi bygga om i trädgården för att kunna börja odla. Att bo i hus & ha en buffert är aldrig fel.

▫️

Hoppas kunna inspirera till att vilja & våga börja spara 2018 ✨💰✨


ekonomi minimalism minimalist privatekonomi prylbanta spara spara pengar sälja
5 kommentarer
Anonym

Spe, heja er! Bra kämpat!!!

Svar: Tack så mycket 😄
Minimalistinnan

Fröken Minimalist

Bra jobbat! Hur stor andel utgör förläningar på Tradera/Blocket?

Svar: Tack så mycket 😄 Svårt att säga, men mer än hälften. Vi har sålt ett jättestort akvarium, en kamin & min bil på Blocket & bara det har ju gett närmare 50.000kr... 😯 Sen har vi legat i ordentligt med annonser på Tradera varje månad.
Minimalistinnan

Fröken Minimalist

Försäljningarna* menar jag såklart!

Erika

Wow så imponerande! Jag blir superinspirerad! H¨åller på och rensar där hemma och just nu är det garderoben, vill sälja men känns alltid så svårt. Men när du säljer på tradera, hur vet du frakten då? Skickar du i ihop klistrade plastpåsar?

Svar: Kolla in mitt inlägg "Försäljningsguide - Tradera". 😄 Där finns lite tips om frakt & emballage 😃 Säg till om nån av dina frågor inte blir besvarade där 😊
Minimalistinnan

Pia

Så roligt att läsa om hur ni lever på bara en lön! Nåt som jättemånga tror är omöjligt! Bra jobbat! Vi gör också det, tom ännu mindre för min man jobbar inte ens heltid! Men vi har allt vi behöver och dessutom mer tid tillsammans och till sånt vi tycker är viktigt i livet:)
Roligt att läsa hur ni gör det:)

Svar: Jag tror det är för att människan är så rädd för att prova, men vi är experter på att anpassa oss. Önskar att min man hade VELAT dra ner sin arbetstid, men han trivs så väldigt bra med sitt arbete. Tid tillsammans är ju så himla viktigt! Men jag kompenserar genom att ge honom all fritid det bara går, tar hand om hemmet så han bara kan njuta när arbetet är över.
Minimalistinnan