Gott nytt år!

(null)

Förra året berättade jag att vi köpt hus. Att jag skulle sälja min bil & att vi planerade starta familj, samt börja odla.

▫️

🎉Nu står 2018 för dörren & vi håller vår älskade son i famnen. På uppfarten står endast mannens bil & uterummet samt trädgård är planerat för odling 👶🚘🌱

▫️

🎨Vi har många spännande kreativa projekt på gång som vi hoppas få ägna tid åt under det kommande året 👪💕 Men i den takt som vi känner för.

▫️

🎇Önskar alla ett gott nytt år!🎆

Och stort tack till alla underbara följare & ni som gillar / kommenterar 😄 


(null)

(null)

2017 2018 best nine gott nytt år minimalism minimalist
2 kommentarer

200.000 kr

(null)

💰Hela detta året har vi kämpat hårt med att försöka spara varje krona som blivit över & sälja ännu mer prylar som är överflödiga i vårt liv på @traderacom & @blocketse

Nu efter en otroligt intensiv period av blod, svett & tårar har vi äntligen nått 200.000 kr på vårt gemensamma sparkonto 😄

▫️

Det tar emot väldigt mycket att lägga upp detta pga att jag är rädd att det ska se ut som att "pengar inte är något problem" för oss. Men vi lever på enbart min mans lön (han är elektriker & jobbar UTAN ackord! Alltså bara en fast månadslön) & vi är ofta väldigt hårda när det gäller hur vi väljer att spendera pengar. Det är otroligt mycket vi avstår från 🙅🙅‍♂️- men som för oss nu blivit en vana & därför inte känns som en uppoffring. Vi drygar ut kassan med att sälja ägodelar som blivit överflödiga i vårt liv 🛍➡️💰

▫️

Det är inte summan som är det viktiga utan jag vill förmedla hopp & inspiration till att våga börja spara. Att inte vifta bort summor som 10 kr, för 10 st blir 100 kr & sedan blir det plötsligt 1000 kr. I början känns det nästan hopplöst & som att det kan stå stilla, men allt som tiden går ger det fantastiska resultat. Vi har tacksamt sparat på varje krona & valt att se alla summor som en del av målet.

▫️

Exakt vad vi ska använda pengarna till vet vi inte än. Men det finns många idéer. Vi har ett huslån som vi skulle kunna göra en lite större amortering på. Till våren vill vi bygga om i trädgården för att kunna börja odla. Att bo i hus & ha en buffert är aldrig fel.

▫️

Hoppas kunna inspirera till att vilja & våga börja spara 2018 ✨💰✨


ekonomi minimalism minimalist privatekonomi prylbanta spara spara pengar sälja
5 kommentarer

En sammanfattning av vårt bröllop

 
  (null)

💕👰🤵❤️ Den här texten skrev jag exakt två veckor efter vårt bröllop. Men jag valde att inte publicera den förrän nu då jag ville vänta tills alla andra inlägg fått komma upp. Det känns lite mer naturligt att låta detta inlägg få avsluta kategorin ✨"Minimalistiskt bröllop"✨
▫️
Allting började med att vi i januari 2017 bestämde oss för att vi skulle genomföra bröllopet samma år. (Min man hade friat i september 2016 & han hade en önskan om att giftemålet skulle ske inom ett år). Så vi började planeringen & jag satt i vintermörkret vid fönstret i lägenheten vi bodde i, med en kopp varmchoklad bredvid samtidigt som jag började söka upp viktig information & lite inspiration.
▫️
Det dröjde inte länge förrän jag blev medlem i ett par grupper på Facebook, vilket jag nu i efterhand är tveksam till att rekommendera. Det är så lätt att börja jämföra sig med andra & skriva anteckningar efter hur andra planerat sina bröllop. Plötsligt stod det en hel del på listan över både att göra & införskaffa som inte gick i linje med mina önskemål utan som var hämtade utifrån vad andra gjort & skulle göra. Ett tag valde jag att gå ur grupperna för att senare komma tillbaka när jag kände mig mer stabil & säker i hur jag ville ha det.
▫️
En annan inspirationskälla som kan bli aningen för mycket är Pinterest. Där finns tusentals helt fantastiska & sagolika bilder, men många av dem är så fjärran verkligheten både i budget & mina önskningar. Jag satte i början av året ihop en pinboard, men det var egentligen inte alls mycket den var till hjälp.
▫️
Vi skrev ihop vår gästlista & beställde hem inbjudningskort som skickades ut redan i slutet av januari. Ett par dagar in i februari fick vi reda på att vi väntade barn & insåg att vi precis skulle hinna gifta oss.
▫️
Vigselförrättare bokades & jag pysslade lite smått med dekorationer & placeringskort, samt beställde några dekorationer. Någonstans i denna veva bokade jag även en fotograf som jag hittade genom @blocketse
▫️
I april köpte jag vad som skulle bli min brudklänning, som sedan 5 veckor innan bröllopet syddes om pga den stora gravidmagen.
▫️
Vi lät allt vara så okomplicerat att bröllopet sedan låg mer eller mindre på is under maj till juli då vi flyttade till hus & genomförde några renoveringar.
▫️
När det var en månad kvar tog jag upp förberedelserna igen. Min ring behövde förstoras pga graviditeten & vi bokade möte med vigselförrättaren. Vi beställde mat & dryck. Jag tog tag i en provbakning av bröllopstårtan & vi hade konsultationsmöte med fotografen.
▫️
Bara en vecka innan började vi sätta upp lite dekorationer & sedan bord & stolar. Jag dukade upp ett par dagar innan, bakade massor med tårtor, & vi köpte blommor på vårt lokala @icasverige
▫️
När den stora dagen väl kom sa vi till varandra "Är det verkligen dags nu? Då är allting klart?". Vi hade ju valt att ha det så enkelt att det kändes nästan som om vi glömt bort något.
 
Många väljer att inte sova tillsammans natten eller ett par nätter innan bröllopet, men vi vaknade tillsammans i vårt sovrum. Jag fick hjälp med att raka bort håret på mitt huvud, & sedan tog jag en snabb dusch. Därefter pysslade vi med de sista förberedelserna innan det var dags att dela på sig. Jag & min bror gick ner i källaren & bytte om. Det var ingen som skulle se mig i klänningen innan vigseln mer än han & fotografen.
 
Tiden verkade släpa sig fram, men så trillade gästerna in en efter en & plötsligt var jag väldigt nervös.
 
Det blev dags & jag gick med min bror genom garaget för att komma utanför huset utan att någon såg oss. Vi tog några djupa andetag & började sedan gå runt om hela tomten mot uterummet där min blivande man tillsammans med vigselförrättaren & alla gästerna väntade. Allting var så litet, men kändes så stort. Det var så enkelt & så rätt. När jag ställt mig framför min stora kärlek öppnade sig himmeln & det började smattra mot uterumstaket. Bara fem minuter senare hade vi sagt ja till varandra.
▫️
Vi åkte iväg med fotografen till en plats i närheten som vi sett ut under konsultationsmötet & tog bilder. När vi kom tillbaka hade våra föräldrar hjälpt med att ta fram maten & det blev middag. Vi satt 21 personer i vårt stora allrum & det var en fantastiskt mäktig & underbar känsla. Så litet, men i mitt hjärta störst av allt. Vilken underbar gemenskap det var. Under middagen fick vi flera tal & mitt hjärta dansade.
 
Där & då slog det mig verkligen hur glädjekvoten var totalt fylld & vi hade inte spenderat mer än knappt 13.000 kr på hela bröllopet. Det är såklart en summa att visa respekt, men då ett genomsnittligt bröllop i Sverige kostar över 50.000 kr tycker jag det är att ändå skänka en tanke. Visst hade vi kunnat få en vackrare tårta om vi beställt den, stolarna kunde haft vita överdrag med vackra organzarosetter, ett band kunde ha spelat för oss, min klänning hade kunnat vara en mer klassisk brudklänning... Men ingenting av det kändes behövligt. Glädjekvoten var redan fylld & det här var ett avskalat, minimalistiskt bröllop som istället för att fyllas med aktiviteter, saker & utgifter hade gjort plats för kärlek, vänskap & gemenskap.
 
Alla gäster var otroligt glada & pratade med alla. Vi fick stor hjälp med att duka av & plocka fram. Det var verkligen en stor familj som var samlad.
▫️
Efter middagen hade vi lite mer strukturerad fotografering för att sedan äta tårta. Därefter avrundade vi med att ha presentöppning. Något fantastiskt var att alla gäster hade respekterat vår önskan om ett bidrag till en lådcykel & den drömmen visade sig kunna få bli sann! När festligheterna pågått i ca 6 timmar valde de flesta att tacka för sig.
▫️
Det här bröllopet lärde mig så otroligt mycket. Det bevisade att minimalism & enkelhet är svaret i mitt liv. Att sann glädje kommer i gemenskap där det ges utrymme för relationer & möten mellan människor. Vi fick det verkligen precis så som vi önskade oss - där fokus låg på vår kärlek till varandra & få omges med familj & vänner under en trevlig stund med god mat & dryck.
 
Jag kommer alltid att kunna se tillbaka på den dagen när jag behöver påminnas om en större glädje ❤️
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Foto: Fredrik Håkansson


bröllop bröllop 2017 bröllopsbudget budget budgetbröllop minimalism minimalist minimalistiskt bröllop
0 kommentarer