April 2016

 
IN
Byxor
Märklin-vagn*
Elsa-cosplay
Frost-pussel*

SUMMA: +4


UT
Canon-fjärrkontroll
12 Mjukisdjur
Kjol
14 Håraccessoarer
Sytillbehör
2 Målarböckar
4 Penslar
1 par skor
1 par strumpor
Lergryta*
Tygkasse*
4 T-shirts*
Pippi Långstrump-mjukis
Tröja
LEGO Duplo-set
2 Muggar*
Bok
2 Tallrikar*
Docka*
9 Dekorationer*
Barbie-häst*
7 Barbie-tillbehör*
Box*
Brädspel
2 Barbie-dockor
Glas*

SUMMA: -74


RESULTAT: -70


KOMMENTAR
Det blir tydligare att mängden saker jag gör mig av med sjunker. Försäljningen på Tradera har gått ner eftersom det mest är lite svårsålda prylar kvar. Men jag vet att det finns mer kvar att rensa.
 
Jag fick två presenter som jag inte önskat mig så får se om de kommer till användning.
 
0 kommentarer

Slutar bleka håret

 
En av mina personliga största laster för miljön är att jag under ett år har blekt mitt hår med produkten som visas på bild. Det gick bra till en början, även om samvetet sved. Men sedan några månader tillbaka var det inte bara samvetet som sved... Utan även min hud. Vid varje blekning brände skinnet i hårbotten sönder och öppnade stora sår. Dessa hann inte läka tills nästa gång det var dags för en blekning. Att jag dessutom använde torrschampo för att maskera utväxten gjorde bara att det torkade ut hårbotten ännu mer och den blev otroligt skör. Mitt i allt detta börjar även håret att lossna.
 
Jag har haft ca 70 cm långt och tjockt hår. Det är nu nere på 5-20cm beroende på var håret har brutits. I all denna cirkus ska även nämnas att jag är beroende av att ha ett långt och platinablond hår i mitt yrke. För en vecka sedan satte jag i blekning för sista gången. Det gjorde så ont att jag trodde jag skulle svimma. Det kändes som om hela huvudet kokade. Och mitt i det tänkte jag "Ingenting som känns så här kan vara bra för mig. Det måste få ett slut. Jag måste med respekt för min egen hälsa - och för mina värderingar - sluta med detta en gång för alla". Nu ska jag låta hårbotten och huden runt hårfästet återhämta sig. Sedan ska jag klippa av det lilla av håret som fortfarande är långt, färga det tillbaka till min naturliga hårfärg och sedan lära mig att älska mig själv för hur jag ser ut och inte känna att jag måste se annorlunda ut för att duga.
 
Mitt yrke kommer jag ta en paus från, men kanske återupptar med hjälp av peruk. Det känns lite skakigt att berätta detta, men hoppas kunna inspirera andra att sluta bleka håret om man har tydliga tecken på allergi och att det förstör huden. Tack för att du tog dig tiden att läsa ❤ Ursäkta att min svenska inte är så bra i långa texter.
0 kommentarer

Nästa projekt

 
 
Nästa projekt... Byta ut dessa mot ekoprodukter, & inte ha så många olika.
0 kommentarer